Verstappen weer ontevreden over Pirelli: 'Extra vergadering gaf geen duidelijkheid' Formule 1
Formule 1

Verstappen weer ontevreden over Pirelli: 'Extra vergadering gaf geen duidelijkheid'

Verstappen weer ontevreden over Pirelli: 'Extra vergadering gaf geen duidelijkheid'

Max Verstappen is nog altijd ontevreden over de antwoorden die hij heeft gekregen van Pirelli met betrekking tot zijn klapband bij de Grand Prix van Azerbeidzjan. De Nederlander vindt dat er, ondanks een extra vergadering, nog teveel onduidelijkheid is. Toch begraaft de Red Bull-coureur zijn strijdbijl en gaat zijn focus volledig op de komende races.

Vrijdagavond was er een extra ingeplande meeting tussen de coureurs en Pirelli, waarin de Italiaanse bandenleverancier meer uitleg gaf over wat er precies mis is gegaan in Baku. In de afgelopen weken gingen er veel verwijten over en weer, waarbij de verschillende partijen vooral naar elkaar wezen. Red Bull Racing en Verstappen waren overtuigd dat de schuld van de gevaarlijke crash bij Pirelli lag, terwijl de fabrikant zich van geen schuld bewust was.

Verstappen kreeg vrijdagavond nieuwe informatie van Pirelli, maar echt tevreden is hij niet, zo laat hij weten aan Motorsport.com. 'Ik ben nog steeds niet blij met de uitleg van wat er gebeurd is in Baku, want het is volgens mij nog altijd niet helemaal duidelijk. Voor de buitenwereld tenminste, voor de fans. Ik weet wat er gebeurd is, het team weet wat er gebeurd is, maar wat ze naar buiten hebben gebracht is erg verwarrend. Maar het is prima, het leven gaat door en wij gaan ook gewoon door. Hopelijk zijn we vanaf nu veilig in de auto en gebeurt het niet nog eens.'

Verstappen wel tevreden met extra checks van Pirelli

Wel gaat Pirelli de banden beter controleren in de toekomst en bovendien is de kans groot dat men de minimale bandendruk van het rubber bij enkele Grands Prix gaat verhogen. Daar kan Verstappen wel mee leven: 'Ik ben natuurlijk blij dat er nu beter wordt gehandhaafd. We rijden nu alleen met een hogere bandendruk, waardoor je minder grip hebt. Maar dat is natuurlijk voor iedereen hetzelfde, dus ik verwacht niet dat één team daar meer hinder van heeft dan de rest.'Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws