Vettel twijfelt over toekomst in F1: 'Is dit iets wat we moeten doen?' Formule 1
Formule 1

Vettel twijfelt over toekomst in F1: 'Is dit iets wat we moeten doen?'

Vettel twijfelt over toekomst in F1: 'Is dit iets wat we moeten doen?'

Sebastian Vettel stelt dat hij zich elke dag afvraagt hoe zijn toekomst in de Formule 1 eruit ziet. De coureur van Aston Martin heeft zich in de afgelopen jaren steeds vaker ingezet voor sociale kwesties. Zo spreekt hij zich steeds meer uit over mensenrechten en organiseerde hij vorig seizoen een kartrace voor vrouwen in Saoedi-Arabië. Toch blijft de klimaatcrisis de kwestie die het meest in het hoofd spookt van Vettel.

Bij het BBC-programma Question Time werd gevraagd of de Aston Martin-coureur geen hypocriet is, aangezien hij tegelijkertijd ook een Formule 1-rijder is. 'Ja, dat ben ik', zei Vettel. 'Het is mijn passie om in auto's te rijden. Elke keer als ik in de auto stap dan vind ik het geweldig. Wanneer ik uit de auto kom dan denk ik natuurlijk bij mezelf: 'Is dit iets wat we moeten doen?'' De coureur kwam in Miami ook opdraven met een t-shirt dat aandacht vroeg voor de huidige klimaatcrisis.

'We hoeven niet meer afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen', vervolgt de Vettel. 'Er zijn al heel veel verschillende oplossingen.' De Formule 1 is dit seizoen al overgestapt naar een duurzamere brandstof, maar Vettel merkte op dat dit al te laat was. In 2030 wil de Formule 1 volledig klimaatneutraal zijn. 'Ik maak me zeker zorgen over de toekomst, maar er zijn dingen waar ik simpelweg geen controle over heb.' De Duitser beschikt over een contract dat aan het einde van het jaar afloopt. Vettel heeft al aangegeven dat hij nog niet weet wat hij in de toekomst gaat doen, maar dat hij al wel meerdere lijntjes heeft uitgezet.

Vettel verdedigt Formule 1

Ondanks de kritiek die de viervoudig wereldkampioen heeft op de sport neemt hij het ook op voor de Formule 1. Hij wijst naar het 2020-seizoen toen de sportwereld volledig werd stilgelegd door de pandemie. 'We hebben heel veel mensen geëntertaind in de coronatijd. We waren één van de eerste sporten die weer begon. Als de mensen dat vermaak niet hadden gehad dan waren ze allemaal gek geworden', aldus Vettel.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws