Andretti blijft hoopvol over intrede in 2024: 'We hebben het budget en een motorleverancier' Formule 1
Formule 1

Andretti blijft hoopvol over intrede in 2024: 'We hebben het budget en een motorleverancier'

Andretti blijft hoopvol over intrede in 2024: 'We hebben het budget en een motorleverancier'

Mario Andretti heeft nog altijd goede hoop dat Andretti Autosport in 2024 onderdeel is van de Formule 1. Een intrede van Andretti Autosport kent op dit moment tegenstand vanuit verschillende hoeken. Toch stelt de 82-jarige Amerikaan dat hij momenteel de juiste stappen aan het ondernemen is om een intrede in de koningsklasse van de autosport te bewerkstelligen.

Andretti was afgelopen weekend aanwezig bij de Grand Prix van Miami. Daar liep de enkelvoudig wereldkampioen van de Formule 1 door de paddock heen om een beetje te lobbyen. Na de afgeslagen deal met Sauber is Andretti Autosport de mogelijkheid aan het onderzoeken om een elfde team toe te voegen aan de grid van de Formule 1. 'Het is altijd het proberen waard', zei Andretti tegenover Sky Sports. 'We zitten er bovenop. Daar bestaat geen enkele twijfel over.'

Andretti: 'We houden ons aan het proces'

Andretti stuit echter wel op wat tegenstand. De huidige Formule 1-teams vragen zich af wat de waarde is van een elfde team en ook Liberty Media staat nog niet te trappelen. Toch doet het team van Andretti alles in haar mogelijkheid om de intrede te voltooien. 'Er is een proces en daar houden we ons aan. We proberen alle protocollen die er zijn zo zorgvuldig mogelijk te volgen. Ons doel is nog steeds om mee te doen en op de grid te staan in 2024. We hebben een grote groep mensen die dit kunnen bewerkstelligen.'

'Tijd is nu essentieel voor ons, maar ik denk dat we alle ingrediënten hebben', vervolgt de Amerikaan. 'Ik weet honderd procent zeker dat we het budget hebben en we hebben ook al een motorleverancier', besluit Andretti. Renault zal naar alle waarschijnlijkheid de motorleverancier van Andretti Autosport worden als het team haar intrede kan doen in de Formule 1. Renault CEO Luca de Meo heeft namelijk al aangegeven dat er gesprekken zijn met de Amerikaanse renstal.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws