Villeneuve hekelt 'elitaire' selectie van juniorenprogramma Ferrari Formule 1
Formule 1

Villeneuve hekelt 'elitaire' selectie van juniorenprogramma Ferrari

Villeneuve hekelt 'elitaire' selectie van juniorenprogramma Ferrari

Jacques Villeneuve heeft zich negatief uitgelaten over de Ferrari Driver Academy (FDA, red.). Volgens de enkelvoudig wereldkampioen valt er over de selectieprocedure van het opleidingsteam van Ferrari te twijfelen. Het voornaamste probleem zit hem voor Villeneuve in het feit dat Ferrari-junioren vaak de financiële hulp niet per se nodig hebben die de illustere renstal ze biedt in het opleidingsprogramma, waardoor jonge rijders die deze hulp wél kunnen gebruiken buiten de boot vallen.

'Op Charles Leclerc na heeft iedereen die zich de laatste jaren aansloot bij de FDA geld', zo opent de Canadees zijn kritiek op de Italiaanse renstal ten overstaan van Sky Italia. 'Hij was de enige die het budget oprecht niet had om te racen toen hij zich bij de FDA voegde. De anderen hadden het geld er gewoon voor.' Voor Villeneuve is een van de taken van zo'n opleidingsprogramma om coureurs de kans te geven die die kans zelf nooit hadden gekregen.

'Natuurlijk moet je het allemaal zelf doen in de sport, maar zelfs zonder de hulp van Ferrari zouden deze jongens zich in de positie bevinden waar ze zich vandaag in bevinden', vervolgt hij. Onder meer Callum Ilott, Robert Shwartzman en Dino Beganovic zijn nu de grootste talenten die rondlopen in Maranello, maar deze heren hadden het naar Villeneuve's idee allen op eigen kracht ook wel ver weten te schoppen.

Villeneuve kijkt naar Schumacher

Mick Schumacher, die tevens de financiën wel had om het ver te schoppen in de sport, wil Villeneuve niet over een kam scheren met de rest van de junioren, en dan komt door de enorme druk die zijn achternaam met zich meebrengt: 'Die druk voelt hij nu al jaren en daar heeft hij van geleerd. Het verschil is in dat opzicht met de rest van de jongens in de academie dan ook groot. Zo'n achternaam helpt, maar ook weer niet.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws