Callum Ilott

Callum Ilott is een Britse autocoureur die in 2020 uitkwam voor Uni-Virtuosi Racing in de Formule 2. De coureur had een moeizame start in de Europese Formule 3, waar hij kort lid was van de Red Bull Juniorenopleiding. In 2017 debuteerde Ilott in de Formule 2, toen hij Raffaele Marciello tijdens de race op Silverstone kon vervangen. Na zijn 2017-seizoen kon hij zich aansluiten bij de Ferrari Driver Academy.

Deze pagina gaat verder onder het nieuws.

Na een korte uitstap naar de GP3, waar hij derde werd achter Anthoine Hubert en Nikita Mazepin, kon hij in 2019 zijn vaste debuut in de klasse onder de Formule 1 maken: Ilott doet goede zaken en pakte zijn eerste overwinning in de raceklasse bij de seizoensopener op de Red Bull Ring.

In 2020 werd de Brit tweede in het Formule 2-kampioenschap, maar kon hij niet de overstap maken naar de Formule 1. Dit lukte zijn collega's in de Formule 2, Yuki Tsunoda, Mick Schumacher en Nikita Mazepin wel. Ilott wist het uiteindelijk niet verder te schoppen in de Formule 1 dan enkele vrijdagtrainingen. Ilott kwam in de jaren daarna uit in de IndyCar Series.

Callum Ilott Nieuws