Villeneuve slaat keihard terug naar Ricciardo: 'Hij wordt extreem in bescherming genomen' Formule 1
Formule 1

Villeneuve slaat keihard terug naar Ricciardo: 'Hij wordt extreem in bescherming genomen'

Villeneuve slaat keihard terug naar Ricciardo: 'Hij wordt extreem in bescherming genomen'

Hoewel de Grand Prix van Canada nu voorbij is, lijkt het moddergooien tussen Jacques Villeneuve en Daniel Ricciardo dat niet te zijn. De Canadese wereldkampioen heeft wederom uitgehaald naar de coureur van Visa Cash App RB. ‘Hij is een heet hangijzer’, wordt de voormalig coureur nu geciteerd door Metro.co.uk.

Het afgelopen raceweekend wist de Canadees zich de woede van Ricciardo-fans op de hals te halen door zich hardop af te vragen waarom de Australiër eigenlijk nog in de Formule 1 rijdt. De RB-coureur reageerde door zich als vijfde te kwalificeren voor de Grand Prix op zondag. Hoewel hij tijdens de race een stuk terugviel, deed hij alsnog goede zaken voor het team door op een achtste plaats te eindigen. Daarmee staat de man uit Perth nu op negen punten, tien minder dan zijn teamgenoot Yuki Tsunoda, die buiten de punten eindigde.

Ricciardo sloeg terug met harde woorden

Toen hem gevraagd werd naar een reactie op de woorden van Villeneuve, nam Ricciardo geen blad voor de mond. ‘Ik hoorde dat hij weer sh*t praatte, maar dat doet hij altijd’, zei de Australiër. ‘Ik denk dat hij net iets te vaak zijn hoofd heeft gestoten. Ik weet niet of hij ijshockey speelt of iets dergelijks’, vervolgde de coureur zijn tirade. ‘Ik wil er nog veel meer over zeggen, maar ik ga niet meer tijd aan hem besteden’, sloot Ricciardo af.

Nu komt Villeneuve op zijn beurt weer met een verhitte reactie op die uitspraken van de Australiër. ‘Kritiek op Ricciardo leveren brengt altijd een risico met zich mee, want hij wordt extreem in bescherming genomen door zijn team, de media en fans op sociale media’, is de wereldkampioen van 1997 van mening. ‘Zelfs als je iets constructiefs probeert te zeggen, brand je je vingers op de een of andere manier. Er zullen altijd veel mensen zijn die boos op je worden’, vervolgt hij.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

visa cash app rb ricciardo canada montreal 2024 27
Ricciardo wist met een achtste plaats punten te halen in Canada. (Foto: Red Bull Content Pool Getty Images)

De Canadees wil best toegeven dat Ricciardo een prima weekend had. ‘Hij reed een goede kwalificatie en zijn race was oké, enkel de start waarvoor hij een straf kreeg was minder goed. Hij scoorde uiteindelijk punten omdat coureurs die voor hem reden de fout ingingen’, aldus Villeneuve. ‘Hij haalde punten voor het team, maar dat betekent weinig als je kijkt naar het hele seizoen. Hij moet beter presteren, zo simpel is het’, is de voormalig coureur van mening. ‘Het scorebord liegt niet, dat geldt voor elk coureur.’

Villeneuve denkt dat hij een gevoelige snaar raakte bij de RB-coureur. ‘Daardoor was hij een stuk sneller. Zelfs Christian Horner denkt dat het hem een boost gaf en dat hij het misschien wel nodig had’, vertelt hij. De Canadees ergert zich enorm aan het gedrag van Ricciardo tegenover de media. ‘De reactie van sommige coureurs is ongelooflijk. Het is enorm onprofessioneel en het heeft niets te maken met de Formule 1. Het kan zelfs beledigend zijn, geweldig’, zet hij zijn klaagzang aan het adres van Ricciardo voort.

Ricciardo gedraagt zich kinderachtig

Vooral de opmerking over het stoten van zijn hoofd irriteert Villeneuve. ‘Ik kan me niet voorstellen dat hij dat tegen alle media zegt, dus het is heel vreemd. Hoe constructief en professioneel is dat?’ vraagt hij zich hardop af. ‘Het is enorm kinderachtig. Mensen als Daniel zijn rolmodellen en ze denken dat ze zich zo kunnen gedragen. Hier moet je heel voorzichtig mee zijn’, is hij van mening. ‘Je moet tegen een stootje kunnen. In de Formule 1 zul je kritiek krijgen en daar moet je mee omgaan. Zeg dan niet zoiets kinderachtigs en beledigends’, sluit de enkelvoudig wereldkampioen af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws