Stoom uit de oren van Ricciardo na opmerkingen Villeneuve: 'Eat sh*t' Formule 1
Formule 1

Stoom uit de oren van Ricciardo na opmerkingen Villeneuve: 'Eat sh*t'

Stoom uit de oren van Ricciardo na opmerkingen Villeneuve: 'Eat sh*t'

Daniel Ricciardo is helemaal klaar met oud-coureur Jacques Villeneuve nadat de Canadees felle kritiek had op Ricciardo. De Australiër reageerde op zijn uitspraken nadat hij de vijfde plek pakte tijdens de kwalificatie in Canada. Naar het idee van Ricciardo kraamt Villeneuve altijd onzin uit. De 34-jarige reageert behoorlijk gefrustreerd op de oud-kampioen.

Villeneuve is aanwezig in Canada als analist en had aardig wat kritiek klaarliggen voor de coureur uit Perth. Naar het idee van de Canadees heeft Ricciardo niets meer te zoeken in de Formule 1 en hoort hij naar zijn idee altijd hetzelfde: dat de teams waar Ricciardo rijdt altijd de auto beter moeten maken voor hem. 'Als je het niet kunt, ga dan alsjeblieft naar huis. Er is altijd iemand anders die je plaats in kan nemen. Er is geen reden om zo lang door te gaan en altijd nieuwe excuses te zoeken', zei Villeneuve. Of het helemaal eerlijk is of niet, kan men zelf bepalen.

Na zijn succesvolle tijd bij Williams, waar hij een titel won, blonk Villeneuve overigens ook niet uit bij BAR en Renault, voordat hij bij Sauber in 2005 als veertiende in het WK eindigde en in het tweede jaar bij het team werd vervangen door Robert Kubica. Hoe dan ook kon Ricciardo niets met de woorden van Villeneuve. 'Ik weet niet precies wat hij heeft gezegd, maar ik heb alleen gehoord dat hij weer onzin uit heeft lopen kramen', zei Ricciardo tegenover Sky Sports. 'Zoals altijd eigenlijk. Misschien heeft hij een paar keer te vaak zijn hoofd gestoten. Speelt hij ijshockey of zo? Hoe dan ook, ik laat hem links liggen. Al die mensen kunnen me wat.'

Ricciardo: 'Ik ga geen tijd aan hem besteden'

De Australiër is zich ervan bewust dat zijn vierde plek in de sprint in Miami tot nu toe zijn enige hoogtepunt was. 'Dat weet ik, maar ik kwam hier, naar Canada, met een goed gevoel', gaat hij verder. 'Alles voelde vanaf het eerste moment goed aan, en ik hou van dit circuit. Precies tien jaar geleden heb ik hier mijn eerste Grand Prix kunnen winnen, dat zijn mooie gevoelens die daarbij opkomen – ik was klaar om iets goeds uit de helm te toveren', vervolgt de 34-jarige. Wat Villeneuve dan zegt, kan hem dus niets schelen. 'Ik ga geen tijd aan hem besteden', herhaalt de Australiër. 'In zit in de top vijf, ik ben het hele weekend al snel, ik zit op twee tienden van de pole. Dus, eat shit.'

Tsunoda verlengt, wanneer Ricciardo?

Voorafgaand aan de kwalificatie in Montreal werd aangekondigd dat Yuki Tsunoda zijn contract bij Visa Cash App RB heeft verlengd. Red Bull Racing-teambaas Christian Horner hintte er eerder al op, hij gaf aan dat Tsunoda een langetermijncontract heeft en dat er binnenkort wel wat nieuws over naar buiten zou komen. Dat nieuws kwam amper twee dagen later, en bevestigt het vertrouwen in Tsunoda. Over het contract van Ricciardo is nog niets bekend. Eerder in het jaar zou teamadviseur Helmut Marko een ultimatum hebben gesteld, maar daar is verder niet weer over gesproken. Liam Lawson staat in ieder geval te popelen om weer achter het stuur te kruipen.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws