Brundle uit zware kritiek op Verstappen na controverse in Saoedi-Arabië Opinie
Opinie

Brundle uit zware kritiek op Verstappen na controverse in Saoedi-Arabië

Brundle uit zware kritiek op Verstappen na controverse in Saoedi-Arabië

Martin Brundle heeft zware kritiek geuit op Max Verstappen na de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Voor de zoveelste keer dit jaar kwam het tot een aanvaring tussen de Nederlander en titelconcurrent Lewis Hamilton. Brundle denkt dat de sportieve reglementen niet streng genoeg zijn om de uit de hand lopende rijstijl van Verstappen te reguleren. Hij vindt dat de Red Bull Racing-coureur veel te ver aan het gaan is.

'De Formule 1 heeft een probleem in de zin dat de circuits en de sportieve reglementen niet kunnen bedwingen hoe Verstappen momenteel besloten heeft om te racen', zo opent de Brit in zijn column voor Sky Sports F1. 'De enige manier waarop de FIA hem in bedwang kan houden is door eindeloos zijn acties te bekijken en met regelmaat een straf uit te delen.' Met regelmaat komt de Limburger echter ook met zijn acties weg.

De voornaamste reden dat Verstappen besloten heeft voor een alles-of-niets-aanpak te gaan in de resterende races is omdat hij zich dit kan veroorloven. Het is immers Hamilton die bij een dubbele DNF de wereldtitel misloopt, niet Verstappen zelf. 'Verstappens controle over de bolide en zijn rijstijl zijn dusdanig slim dat hij soms een actie uit kan halen waarbij het niet duidelijk is of het om hard racen gaat, of een professionele fout van zijn kant.'

'Op dat soort momenten, net zoals we in Brazilië zagen, wordt verwarring, controverse en inconsistentie veroorzaakt', vervolgt de voormalige Formule 1-coureur kritisch. Wel stelt hij in hetzelfde stuk dat hij ontzettend onder de indruk is van de kwaliteiten van Verstappen. 'Het doet mij echter verdriet dat hij overgegaan is op dit soort tactieken. Daar zou hij boven moeten staan.' Brundle zou het doodzonde vinden als Verstappen na het 2021-seizoen de boeken in zou gaan als 'oneerlijke coureur'.

Brundle over hét incident tussen Verstappen en Hamilton

Ook gaat het in Brundle's opiniestuk natuurlijk over hét moment van de wedstrijd. Verstappen remde op het rechte stuk, Lewis Hamilton weigerde te passeren en de coureurs klapten op elkaar. 'Ik geloof dat Max in eerste instantie een oprechte poging deed om Hamilton te laten passeren. Toen hij realiseerde dat ze beiden aan het wachten waren op die DRS-streep, trapte hij agressief op de rem, waarna hij met 2,4 g aan kracht vaart verminderde, bijna de helft van de krachten die vrijkomen in een normale zware remzone. Daarna ging hij vol op zijn gas.'

Hamilton en Verstappen beschadigden allebei hun auto's en ze mogen dan ook van geluk spreken dat ze allebei door konden rijden, denkt de expert van Sky. Verstappen had daarna namelijk sneetjes in zijn achterband, terwijl Hamilton serieuze schade aan zijn voorvleugel opliep. 'Op de een of andere manier had Hamilton met die beschadigde voorvleugel nog meer dan voldoende snelheid.' De zevenvoudig wereldkampioen zette in de slotfase nog eens de snelste raceronde neer.

Bookmakers: Hamilton favoriet voor WK-titel en overwinning in Abu Dhabi

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws