Ricciardo is klaar bij McLaren: 'Goedkoper om hem thuis op de bank te laten zitten' Formule 1
Formule 1

Ricciardo is klaar bij McLaren: 'Goedkoper om hem thuis op de bank te laten zitten'

Ricciardo is klaar bij McLaren: 'Goedkoper om hem thuis op de bank te laten zitten'

Daniel Ricciardo kent wederom een moeizame start van het seizoen bij McLaren en zijn krediet lijkt langzaam maar zeker op te raken. CEO Zak Brown was eerder al kritisch, al probeerde Andreas Seidl nog kalmte te bewaren en sprak hij steun uit. Desondanks is het voor Jacques Villeneuve duidelijk dat Ricciardo zijn tijd bij de Britse renstal voorbij is.

In zijn column voor Formule1.nl laat de Canadees weten dat de uitspraken van Brown bewust zijn gedaan en dat de Australiër naar de uitgang wordt gewerkt. 'Daniel Ricciardo zijn tijd zit er bij McLaren op. CEO Zak Brown zegt nu al dat er clausules in het contract zitten en dat betekent dat er al bijna een beslissing is genomen. Het is een manier om de druk bij de coureur te leggen en de media voor te bereiden', zo denkt hij dat de Amerikaan de druk op Ricciardo aan het opvoeren is.

De voormalig Formule 1-coureur kan begrip opbrengen voor de houding van McLaren, aangezien de voormalig Red Bull Racing-coureur nou eenmaal een grote kostenpost is voor het team. 'Uiteindelijk is hij een duurbetaalde coureur die het team veel geld kost. Hij brengt geen punten binnen en heeft ook niet de snelheid die het team nodig heeft om de auto door te ontwikkelen. Het kost ze dus geld', zo concludeert Villeneuve.

Ricciardo thuislaten

De Canadees denkt dan ook dat het team er beter aan doet om Ricciardo niet meer achter het stuur van zijn McLaren te zetten en hem thuis te laten. 'Het zou goedkoper zijn om het salaris van Ricciardo door te betalen, hem thuis op de bank te laten zitten en een andere coureur in de auto te zetten. Het is de harde realiteit, maar dat is Formule 1', aldus de voormalig F1-coureur, die denkt dat McLaren zich dus hard zal moeten opstellen tegenover haar coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws