Voormalig coureur snapt Ferrari: 'Denk dat elk team Hamilton graag zou willen hebben' Formule 1
Formule 1

Voormalig coureur snapt Ferrari: 'Denk dat elk team Hamilton graag zou willen hebben'

Voormalig coureur snapt Ferrari: 'Denk dat elk team Hamilton graag zou willen hebben'

Nadat Carlos Sainz aan het begin van 2024 te horen kreeg dat Ferrari hem niet wilde houden, kent hij een geweldige seizoenstart. Zijn vervanger Lewis Hamilton daarentegen worstelt flink met zijn W15, waardoor er stemmen opgingen dat Ferrari wellicht de verkeerde keus heeft gemaakt. ‘Ik denk dat elk team Hamilton graag zou willen hebben’, zegt drievoudig Grand Prix-winnaar Thierry Boutsen in een interview met PlanetF1.com.

De Belg ziet dat Sainz het erg goed doet, maar benadrukt ook dat een verschil in omstandigheden een vertekend beeld geeft van het gat in performance tussen hem en Charles Leclerc. ‘Ze hebben allebei ups en downs. Soms ligt Leclerc voor en soms is het Sainz’, weegt de ex-coureur de twee tegen elkaar af. ‘Leclerc heeft een geweldige snelheid in de kwalificaties. Als de auto hem past, rijdt hij magische races’, meent Boutsen. Hij verwijst onder andere naar de zeges op Spa en Monza in Leclerc’s eerste jaar bij Ferrari. ‘Dat was ongelooflijk. Hij heeft dat type auto en omgeving nodig om regelmatig te kunnen winnen.’

Leclerc was consistent sterker dan Sainz

De situatie van Sainz is heel anders, vindt de Belg. ‘Sainz zit in een andere positie’, legt hij uit. ‘Hij heeft nooit gedomineerd zoals Charles deed. Toen Charles naast Vettel reed, domineerde hij in het onderlinge gevecht.’ Dat doet volgens Boutsen niets af aan de goede prestaties van Sainz, maar toont wel aan dat de twee coureurs in compleet verschillende situaties en posities zitten en verschillende ambities hebben. ‘Een van hen heeft een contract en kan misschien wat afstand nemen om na te denken over de toekomst en over hoe hij het team kan helpen’, zegt de voormalig coureur over Leclerc. ‘Sainz probeert het beste uit zijn laatste races met Ferrari te halen omdat hij geen andere keus heeft’, voegt hij eraan toe.

‘De druk is anders. De mentaliteit tussen de twee is verschillend.’ Boutsen geeft aan dat hij dezelfde beslissing zou hebben getroffen als Ferrari. ‘Ik zou persoonlijk ook Charles hebben gehouden in plaats van Carlos.’ Leclerc heeft de afgelopen jaren consistent sneller gereden dan Sainz en heeft zich volgens Boutsen ook op performanceniveau bewezen. ‘De situatie is nu anders voor ze. Ze hebben een andere kijk op de toekomst’, verklaart de Belg. ‘Ik zou zeker Charles bij het team houden. Hij heeft meer snelheid en meer potentie om te winnen.’

Hamilton maakt juiste keuze op het juiste moment

Boutsen denkt niet dat Ferrari-teambaas Fred Vasseur er spijt van heeft dat zijn team Hamilton heeft getekend nu Sainz zo goed presteert en de Brit nogal tegenvalt, al geeft hij wel toe dat de timing misschien wat slecht is. ‘Ik denk dat elk team Hamilton graag zou willen hebben als coureur’, beweert de Belg. Ook voor de zevenvoudig wereldkampioen is het een geweldige kans. ‘Elke coureur droomt ervan ooit voor Ferrari te rijden en hij doet dat, laten we zeggen, tegen het einde van zijn carrière.’ De voormalig coureur denkt dan ook het de juiste tijd was voor Hamilton om de overstap te maken. ‘Als hij nog een jaar of twee had gewacht, was die deur gesloten. Het was de juiste stap op het juiste moment’, concludeert Boutsen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws