Voormalig F1-coureur en Le Mans-winnaar Dumfries (62) overleden Formule 1
Formule 1

Voormalig F1-coureur en Le Mans-winnaar Dumfries (62) overleden

Voormalig F1-coureur en Le Mans-winnaar Dumfries (62) overleden

Johnny Dumfries, voormalig Formule 1-coureur en bovenal winnaar van de 24 uur van Le Mans in 1988, is op 62-jarige leeftijd overleden. De Schot kende een bijzondere carrièrestart in de motorsport, waarna hij teamgenoot werd van Ayrton Senna bij Lotus in de Formule 1.

Dumfries had van jongs af aan al de droom om in de Formule 1-terecht te komen. Hij begon zijn racecarrière in de FF1600-series, maar kwam daar niet vanzelf. Als chauffeur van de vrachtwagens van het Formule 1-team van Williams verdiende hij namelijk zijn stoeltje bij elkaar. Via de Formule 3 belandde Dumfries uiteindelijk in de Formule 1.

Dumfries' enige seizoen beleefde hij in 1986, toen hij een contract tekende bij Lotus. De oud-coureur zou in een van de meest iconische F1-auto's aller tijden rijden en werd teamgenoot van Senna. Mede dankzij de markante prestaties van de Braziliaan bleef Dumfries in de Formule 1 vooral herinnerd als 'teamgenoot van', ware het niet dat hij in 1988 de 24 uur van Le Mans wist te winnen. Na de dood van zijn vader in 1993 zette Dumfries een punt achter zijn rijke racecarrière. Maandag overleed hij op 62-jarige leeftijd na een kort ziektebed, zo meldt zijn familie.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws