Voormalig F1-kampioen Jones over 'aardige' Ricciardo: 'Beter als je een eikel bent' Formule 1
Formule 1

Voormalig F1-kampioen Jones over 'aardige' Ricciardo: 'Beter als je een eikel bent'

Voormalig F1-kampioen Jones over 'aardige' Ricciardo: 'Beter als je een eikel bent'

Alan Jones, wereldkampioen van de Formule 1 in 1980, denkt dat de toekomst van Daniel Ricciardo bij McLaren momenteel zeer twijfelachtig is. De voormalig Formule 1-coureur ziet dat zijn landgenoot het momenteel heel erg lastig heeft in de sport en hij denkt dat de ontsnappingsclausules in het contract van Ricciardo mogelijk gelicht gaat worden. Jones is dan ook van mening dat de coureur snel verbetering moet laten zien.

Ricciardo kwam vorig seizoen binnen bij het team van McLaren. Vanaf dat moment is het huwelijk nooit echt gelukkig geweest, behoudens de overwinning van de coureur in Monza. Dit jaar heeft Ricciardo het opnieuw heel erg lastig en de toekomst van de coureur bij het team lijkt nu in het ongewisse te zijn. 'Zijn toekomst bij McLaren is momenteel echt twijfelachtig', vertelt Jones bij de Herald Sun. 'Ik zie hem daar niet heel erg lang meer blijven, behalve als hij heel snel wat verbetering laat zien.'

Jones twijfelt er echter niet over of Ricciardo een goede coureur is. Toch werkt één kwaliteit de Australiër heel erg tegen in de Formule 1. 'Hij is echt een hele goede coureur en hij is zeker ook een hele aardige gozer. Toch weten we allemaal dat aardige gasten nergens komen, zeker niet in de Formule 1. Als je een grote eikel bent, dan doe je het al snel beter. Er zijn een paar coureurs op dit moment die dat al bewezen hebben.'

De contractsituatie van Ricciardo

De afgelopen dagen is er gespeculeerd over het contract van Ricciardo bij McLaren. Eerst werd er gedacht dat McLaren een optie kon lichten om zo onder het contract van de achtvoudig racewinnaar te komen, maar later werd duidelijk dat de keuze aan Ricciardo is en niet andersom. 'Een contract in de Formule 1 betekent niet zoveel. Als de situatie echter niet snel verandert, dan twijfel ik er niet aan dat zij snel één van de opties in dat contract gaan lichten', besluit Jones.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws