Binotto: 'Competitief zijn is één ding, maar winnen is een compleet ander verhaal' Formule 1
Formule 1

Binotto: 'Competitief zijn is één ding, maar winnen is een compleet ander verhaal'

Binotto: 'Competitief zijn is één ding, maar winnen is een compleet ander verhaal'

Mattia Binotto verwacht dat de gemaakte fouten tijdens de Grand Prix van Monaco ervoor zullen zorgen dat Ferrari op strategisch gebied sterker zal worden. Afgelopen raceweekend liet de Italiaanse renstal na enkele fouten tijdens de pitstops een zeker lijkende overwinning uit handen glippen. Binotto spreekt dan ook over een teleurstellend weekend voor Ferrari.

Charles Leclerc was in Monaco ijzersterk. De coureur pakte op zaterdag de belangrijkste poleposition van het jaar en ook tijdens de openingsfase van de race was de Monegask goed onderweg. Achter de coureur werd Sergio Pérez naar binnen gehaald en Ferrari besloot daarop te reageren, maar dat was wel te laat. Leclerc kwam achter de coureur van Red Bull Racing terecht, tot grote ontevredenheid bij iedereen van Ferrari. 'Het is zeker een teleurstelling als je de snelste auto hebt en poleposition scoort, maar niet de race wint', vertelt Binotto bij Motorsport.com.

Binotto: 'Winnen is een ander verhaal'

Het was voor de tweede week op rij dat een zeker lijkende zege uit de handen van Leclerc glipte. Binotto ziet wel grote verschillen tussen de Grand Prix-weekenden. 'Wat er tijdens de race in Spanje gebeurde, is een compleet ander verhaal. Daar kampte we met betrouwbaarheidsproblemen, terwijl we een grote voorsprong hadden. In Monaco hebben we het uiteindelijk niet goed gedaan als het gaat om het inschatten van de situaties en het nemen van beslissingen.'

Toch houdt de teambaas van Ferrari hoop. Binotto weet dat het team haar lesje zal leren van dergelijke fouten. 'Ik ben er zeker van dat het ons sterker gaat maken. We beseffen heel erg goed dat competitief zijn één ding is, maar winnen een compleet ander verhaal is. Dat laatste is een stuk moeilijker. We zijn als team nog aan het leren en progressie aan het maken en dat kost waarschijnlijk wat meer tijd', aldus de Italiaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws