Horner ontkent gespannen relatie met Verstappen: 'Botsing gevolg van wens om te winnen' Max Verstappen
Max Verstappen

Horner ontkent gespannen relatie met Verstappen: 'Botsing gevolg van wens om te winnen'

Horner ontkent gespannen relatie met Verstappen: 'Botsing gevolg van wens om te winnen'

Christian Horner heeft geruchten over spanningen bij Red Bull van de hand gewezen nadat Max Verstappen zijn zorgen over de betrouwbaarheid deelde. De Red Bull-teambaas zegt dat de spanningen tussen het team en Max Verstappen kwamen door de wil om te winnen bij de Nederlander.

Met het titelgevecht met Charles Leclerc en twijfelachtige betrouwbaarheid in de Red Bull-gelederen, heeft Max Verstappen sinds het begin van het seizoen enkele tekenen van ontevredenheid laten zien. De Nederlander verloor twee podiumplaatsen en kostbare punten met zijn uitvalbeurten tijdens de Grands Prix van Bahrein en Australië, terwijl hij op de tweede plaats reed.

Geen onrust bij Red Bull

De regerend wereldkampioen zei dat het team moet stoppen met het zichzelf moeilijk maken in het weekend, een uitspraak die volgde op problemen die zijn rijtijd beperkten tijdens de vrije trainingen van de Grand Prix van Miami. Jos Verstappen gaf na afloop toe dat hij volledig kon begrijpen waarom zijn zoon 'een beetje prikkelbaar' was over bepaalde dingen.

Maar hoewel er tekenen van spanning zijn opgedoken bij Red Bull, zegt teambaas Christian Horner dat de relatie met Verstappen sterk is en dat een eventuele botsing te wijten is aan de wens om te winnen. 'We zijn een team, we zitten allemaal in hetzelfde schuitje', zegt Horner tegen Motorsport, gevraagd naar de druk die Verstappen op het team legt. 'Wij pushen hem en hij pusht ons in een teamdynamiek. Ik denk niet dat we na vorig jaar, toen het op de laatste race aankwam, hadden verwacht dat we zo vroeg in het seizoen al zo competitief zouden zijn', aldus Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws