Williams bevestigt: Russell aan de slag binnen bestuur van GPDA Formule 1
Formule 1

Williams bevestigt: Russell aan de slag binnen bestuur van GPDA

Williams bevestigt: Russell aan de slag binnen bestuur van GPDA

George Russell zal vanaf 2021 aan de slag gaan als codirecteur van de Grand Prix Drivers Association (GPDA, red.). Dit heeft zijn team, Williams, middels een persbericht bekendgemaakt. Nu Romain Grosjean vertrokken is uit de Formule 1 moest het motorsportorgaan op zoek naar versterking en die hebben ze gevonden in de 23-jarige Brit.

'Het is een eer en een privilege om tot directeur van de GPDA benoemd te zijn. Ik waardeer de steun van mijn medecoureurs en dat zij mij vertrouwen met deze rol. Ik herken daarnaast de verantwoordelijkheid die deze aanstelling met zich meedraagt', aldus de Williams-coureur. De GPDA houdt zich vooral bezig met het vertolken van de zorgen die Formule 1-coureurs geregeld uiten over veiligheidskwesties in de sport.

Hier voegt Russell het volgende aan toe: 'In de zes decennia dat de GPDA bestaat, is het een integraal onderdeel van de veiligheid in de Formule 1 geworden, voor de sport en de fans. Ik kijk er naar uit om nieuwe uitdagingen aan te gaan en mogelijkheden aan te bieden samen met Anastasia (Fowle, die het bedrijfskundige aspect van de GDPA op zich neemt, red.), Vettel en Alexander Wurz.'

Jong bestuurslid voor GPDA met Russell

De keuze voor Russell is opmerkelijk te noemen. Met 23 jaar is de Mercedes-junior namelijk een van de jongste coureurs op de grid. Russell vervult vanaf nu een positie binnen de GPDA die doorgaans gereserveerd is voor coureurs met meer ervaring in de sport. Russell begint in 2021 aan zijn derde jaar in de sport.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws