Williams teambaas Roberts: 'We hebben al wat updates paraat' Formule 1
Formule 1

Williams teambaas Roberts: 'We hebben al wat updates paraat'

Williams teambaas Roberts: 'We hebben al wat updates paraat'

Het team van Williams hoopt dit seizoen beter voor de dag te komen dan de afgelopen seizoenen. Teambaas Simon Roberts heeft er vertrouwen in, maar waakt wel voor te veel optimisme. 'We hebben de focus grotendeels al op 2022 gelegd, maar dat betekent niet dat we dit jaar stilzitten'. De eerste updates staan al klaar om getest te worden in Bahrein, zodat ze eventueel al voor de eerste race kunnen worden gebruikt.

Williams had dit jaar de auto wel al ruim op tijd af, waardoor George Russel en Nicholas Latifi al hun eerste kilometers konden maken in de nieuwe bolide. Het team hoopt na een aantal teleurstellende seizoenen weer competitiever te zijn, al wordt hiervoor niet alles op alles gezet. 'De enorme veranderingen voor 2022 zorgen ervoor dat we al vroeg moeten beginnen het ontwikkelen van de nieuwe wagen, dus hebben we maar een aantal updates gepland voor dit seizoen', zo geeft Roberts te kennen tegenover Autosport.

De teambaas lijkt gelukkig te zijn met het feit dat er al updates klaar staan. 'Het is goed om beide rijders de updates te kunnen laten testen, en hopelijk kunnen deze dan de eerste race al worden gebruikt.' Doordat de regelgeving niet heel erg veranderde, konden veel onderdelen opnieuw worden beoordeeld. 'We hebben alles bekeken en hebben geprobeerd om gewicht te besparen. Doordat we nu meer tijd over hadden en enorm veel data konden gebruiken, hebben de engineers veel dieper kunnen zoeken naar mogelijkheden om te verbeteren'.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws