Williams-teambaas: 'Wij komen op een zelfde manier terug als McLaren' Formule 1
Formule 1

Williams-teambaas: 'Wij komen op een zelfde manier terug als McLaren'

Williams-teambaas: 'Wij komen op een zelfde manier terug als McLaren'

Jost Capito denkt dat Williams eenzelfde wederopstanding kan maken als McLaren deed in de tweede helft van de jaren 2010. De CEO van het team dat de afgelopen drie jaar laatste eindigde heeft vertrouwen in het management om voor deze ommekeer te kunnen zorgen. Afgelopen seizoen was te zien dat de renstal al een begin heeft gemaakt aan de opmars.

Capito trekt parallellen tussen de situatie waar het team uit Woking zich een paar jaar geleden in verkeerde en waar Williams nog steeds in zit. 'McLaren heeft de afgelopen jaren fantastisch werk verricht', vertelde de topman volgens Autosport. 'Er is geen reden waarom wij dat niet zouden kunnen. Het is moeilijk om te zeggen hoe lang we erover gaan doen, misschien twee, drie of vier jaar. Maar ik ben er absoluut van overtuigd dat we precies kunnen doen wat McLaren ook heeft gedaan.'

Pas kort geleden werd Capito aangesteld als CEO van het Williams team, desalniettemin is hij direct aan de slag gegaan met het vormen van een nieuwe managementstructuur. Door middel van verschillende één-op-één gesprekken heeft hij al ideeën daarover opgedaan. 'Ik heb veel goede mensen gevonden in het management. We zullen een beetje herstructureren, binnenkort zal je zien wat die veranderingen zijn. De focus ligt in ieder geval rond teambaas Simon Roberts.'

Williams eindigde afgelopen drie jaar laatste

Hoewel McLaren een periode heeft gehad dat het slecht presteerde, was die situatie niet zo verontrustend als waar Williams zich nu in bevindt. Het voormalig familieteam is de afgelopen drie seizoenen consistent laatste geweest. Dat betekent niet dat er geen progressie wordt geboekt. George Russell, coureur bij het team, liet dat als geen ander zien afgelopen jaar. Hij wist relatief vaak zijn bolide in Q2 (kwalificatie) te krijgen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws