Williams ziet Button als 'een soort dokter': 'Hij kan ons een second opinion geven' Formule 1
Formule 1

Williams ziet Button als 'een soort dokter': 'Hij kan ons een second opinion geven'

Williams ziet Button als 'een soort dokter': 'Hij kan ons een second opinion geven'

Williams-CEO Jost Capito en teambaas Simon Roberts zijn allebei erg blij met de komst van Jenson Button bij het team. Dat laten de twee weten tegenover Speedweek.com. Zo zien ze hem als een soort dokter die een second opinion kan geven. De wereldkampioen van 2009 zal de rol vervullen van adviseur bij het team uit het Britse Grove en daarmee hoopt Williams een stap in de goede richting te zetten om weer hogerop te komen in de Formule 1.

Op 22 januari 2021 kondigde Williams de terugkeer van Button aan. De Engelsman, die zijn Grand Prix-carrière meer dan 20 jaar geleden begon bij het team, heeft een meerjarig contract getekend met de Britten. Met zijn uitgebreide ervaring in de motorsportwereld moet hij het team op het pad naar succes helpen, maar ook de coureurs begeleiden en helpen waar nodig.

Roberts ging gisteren op 5 maart tijdens de presentatie van de nieuwe FW43B, de nieuwe auto voor het aankomende seizoen, in op een vraag over Buttons rol binnen het team: 'Door reisrestricties is Jenson (Button, red.) nog niet naar Engeland kunnen gaan, maar we wisselen uiteraard veel informatie met elkaar uit en ook met de raad van bestuur en management van het team.'

Williams wil Button gebruiken als klankbord

'Zodra we weer kunnen racen, zal hij ons komen helpen op de baan', vervolgt Roberts zijn verhaal, die er enorm naar uitkijkt om met Button aan de slag te kunnen gaan: 'We kijken er met zijn allen naar uit om met hem samen te werken. We willen dat hij zich vertrouwd voelt binnen het team en dat hij zijn taak kan doen: een klankbord zijn voor nieuwe ideeën en zijn ervaring met ons delen.'

Ook CEO Capito kan niet wachten op de samenwerking met Button. Zo denkt de Duitser dat hij een enorme aanwinst is voor het team: 'Het is geweldig om hem in het team te hebben en om met hem te praten. Hij is als een soort dokter die ons een second opinion kan geven. Hij is erg professioneel, heeft veel ervaring en werd wereldkampioen. Hij zal een geweldige adviseur zijn voor ons', besluit Capito.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws