WK-stand: Pérez verliest strijd om P2 in het kampioenschap van Leclerc Formule 1
Formule 1

WK-stand: Pérez verliest strijd om P2 in het kampioenschap van Leclerc

WK-stand: Pérez verliest strijd om P2 in het kampioenschap van Leclerc

Het is Sergio Pérez tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi niet gelukt om voor Charles Leclerc te eindigen, waardoor hij de tweede plek in het kampioenschap moet laten aan de Ferrari-coureur. De coureur van Red Bull Racing hanteerde een tweestopper, terwijl Leclerc maar één keer naar binnen kwam. Dat bleek uiteindelijk doorslaggevend te zijn in de strijd om P2. Max Verstappen wist de race te winnen en het record voor de meeste punten in één seizoen aan te scherpen.

De coureurs van Red Bull begonnen nog goed aan de race en er leek geen vuiltje aan de lucht voor Pérez. Voor de eerste ronde van pitstops wist Leclerc ineens tijd te winnen ten opzichte van de Red Bull-rijder. Hierdoor moest Red Bull reageren en volgden de pitstops elkaar in rap tempo op. In het tweede gedeelte van de race was het gat tussen Pérez en Leclerc weer even opgelopen, maar de Monegask kwam snel weer dichterbij. Dat was de reden dat Pérez een tweestopper moest hanteren.

Dat bleek uiteindelijk de keuze te zijn die Leclerc de tweede plek in het kampioenschap gaf. Ferrari liet de meervoudig racewinnaar buiten om, net zoals Verstappen, een éénstopper te hanteren. Pérez verloor in zijn jacht op Leclerc veel tijd in gevecht met Lewis Hamilton en door enkele achterblijvers. Het leek nog even te kunnen voor Pérez, maar de Red Bull-coureur kwam net te kort. Het gat tussen beide rijders was uiteindelijk 1,3 seconde, waardoor Leclerc de tweede plek in het kampioenschap mag vieren.

Vettel sluit F1-loopbaan af met punt

Sebastian Vettel had na een goede kwalificatie zijn team kunnen helpen aan een betere positie in het constructeurskampioenschap, maar dat is net niet gelukt. Lance Stroll eindigde op de achtste plek, terwijl Vettel het moest doen met één punt. Hierdoor pakt Aston Martin net niet genoeg punten om Alfa Romeo van de zesde plek in het kampioenschap te stoten.

Bekijk hier de volledige WK-stand

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws