Brundle: 'Piquet wist nooit waar de grens lag als het ging om persoonlijke opmerkingen' Formule 1
Formule 1

Brundle: 'Piquet wist nooit waar de grens lag als het ging om persoonlijke opmerkingen'

Brundle: 'Piquet wist nooit waar de grens lag als het ging om persoonlijke opmerkingen'

Martin Brundle onthult dat de racistische uitspraken van Nelson Piquet voor hem niet per se als een verrassing kwamen. In het vorige millennium reed hij tegen de Braziliaan in de Formule 1 en ook toen had hij er al een handje van om beledigende uitspraken te doen. Niet alleen coureurs gingen destijds voor gaas, ook viel hij de vrouw van rivaal Nigel Mansell eens aan.

Brundle herinnert zich nog goed hoe Piquet zich gedroeg op het circuit: 'Ik reed vroeger tegen Nelson en ik ken hem al veertig jaar. Hij was altijd brutaal en wist nooit waar de grens lag als het ging om persoonlijke opmerkingen', stelt de Sky Sports F1-expert. 'Zo maakte hij ze tegen Roseanne Mansell en Ayrton Senna.'

Wat hij over Roseanne Mansell, de vrouw van Nigel Mansell gezegd heeft, had niets met ras of seksuele voorkeur te maken. De voormalige Brabham-rijder noemde haar lelijk. Over Mansell zelf heeft hij er volgens Motorsport-Total wel eens uitgeklapt dat het een 'onopgeleide imbeciel' was, en dat hij zijn wereldtitel op geluk had gewonnen, en niet vanwege zijn klasse.

Ook over landgenoot Senna liet Piquet zich in zijn Formule 1-jaren negatief uit. Zo beschuldigde hij de F1-legende ervan homoseksueel te zijn. Een homofobe uitspraak die op een lijn ligt met de opmerkingen die recentelijk opgedoken zijn over Lewis Hamilton. Ook naar de Engelsman verwees hij met een duidelijk homofobe opmerking.

Brundle begrijpt Piquet niet

Brundle was dus wel wat gewend van Piquet, maar stelt dat hij het in 2021 toch echt veel te bont gemaakt heeft. 'Dit is van een totaal ander niveau', vindt de Brit. 'Waarom wil je in godsnaam zoiets zeggen? Als al zijn uitspraken vertaald zijn, zal er nog veel meer boven water komen. Ik ben ontzettend teleurgesteld in hem dat hij de behoefte voelde om zich op deze manier uit te drukken over bepaalde zaken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws