Marko verklaart problemen in VT1: 'Wat in de simulator wel werkte, lukte niet op het circuit' Max Verstappen
Max Verstappen

Marko verklaart problemen in VT1: 'Wat in de simulator wel werkte, lukte niet op het circuit'

Marko verklaart problemen in VT1: 'Wat in de simulator wel werkte, lukte niet op het circuit'

Max Verstappen kende een problematische eerste vrije training vandaag in Monaco, waarbij de Nederlander gedurende de hele sessie klaagde over de boordradio dat hij last had van bottoming. Zelfs na een tussenstop bij zijn team waren de problemen niet verholpen, waarna hij van race-ingenieur Gianpiero Lambiase te horen kreeg dat het probleem niet tijdens de sessie op te lossen was. In de tweede training verging het Verstappen stukken beter en zette hij de snelste tijd neer. Teamadviseur Helmut Marko gaf tekst en uitleg waarom het in eerste instantie niet naar wens verliep.

Volgens het team deed het probleem zich enkel voor bij de RB19 van Verstappen, terwijl teamgenoot Sergio Pérez ook niet verder kwam dan een vierde plek. Waar de Mexicaan in de tweede training verder wegzakte tot een zevende positie, herstelde Verstappen zich met de snelste tijd. Marko legt uit bij ServusTV waar het misging bij Verstappen: 'Om het eenvoudig uit te leggen: wat in de simulator nog wel werkte, krijgen we hier op het circuit niet voor elkaar.'

Verstappen klaagde over het rijgedrag van zijn RB19, waarbij hij het vooral lastig had op de hobbels in Monaco. 'We moeten nog wat dingen aanpassen aan de auto qua afstelling. Vooral bij Verstappen was het duidelijk dat de afstelling van de auto niet goed was', aldus de Oostenrijker. Die aanpassingen leken dus een stap in de goede richting te zijn, aangezien het Verstappen in de tweede training beter verging.

Concurrentie van rode auto's en rode vlaggen

Morgen is de bepalende dag in Monaco, aangezien de polesitter veruit de beste kans heeft om zondag de overwinning te pakken. De concurrentie komt volgens de Nederlander zelf voornamelijk vanuit het Italiaanse Ferrari-kamp. Charles Leclerc en Carlos Sainz volgden Verstappen in de tweede training op de voet, en presteren doorgaans beter op zaterdag dan op zondag. Daarnaast moet Verstappen voorbereid zijn op rode vlaggen in Q3. In 2021 voorkwam Leclerc dat Verstappen een laatste poging kon doen, terwijl Pérez de Nederlander vorig jaar dwarszat.

Bookmakers zijn niet overtuigd van zege Verstappen in Monaco... Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws