Wolff goudeerlijk over performance Mercedes in Brazilië: 'Weten niet waarom we zover voorlagen' Formule 1
Formule 1

Wolff goudeerlijk over performance Mercedes in Brazilië: 'Weten niet waarom we zover voorlagen'

Wolff goudeerlijk over performance Mercedes in Brazilië: 'Weten niet waarom we zover voorlagen'

Toto Wolff geeft eerlijk toe dat Mercedes geen idee heeft waarom het zo snel was tijdens het Grand Prix-weekend op Interlagos. De Duitse renstal wist door een gecontroleerde race van George Russell eindelijk een race te winnen in 2022. Daar heeft het team veel problemen voor moeten oplossen en veel tegenslagen voor moeten incasseren. Aankomende race verwacht de teambaas van Mercedes dat het team een stuk minder competitief is.

De afgelopen weken heeft Mercedes al verbeteringen laten zien. Op Interlagos was de Duitse renstal duidelijk sneller dan de rest. 'Ik denk dat de performance in Brazilië een samenkomst is van alle ontwikkelingen die we hebben gebracht voor onze auto', wordt Wolff geciteerd door Motorsport.com. 'Iedereen heeft geweldig samengewerkt dit seizoen. We zien nu een trend, een positieve trend. Zijn we nu terug naar de dominantie van de afgelopen jaren? Zeker niet.'

Er waren dan ook momenten gedurende het seizoen waarop Mercedes het gevoel had dat het team weer terug bij af was. Wolff zag dat het team van Mercedes echter op geen enkel moment opgaf. 'Er waren situaties waarin we dachten dat we onze problemen begrepen en toen hadden we ineens weer tegenslagen. Het weekend in Spa was natuurlijk heel erg moeilijk. Toch is het team altijd blijven geloven dat we op het juiste pad zaten. Tegelijkertijd wisten we dat we niet altijd alles even goed begrepen.'

Wolff verwacht minder competitief Mercedes in Abu Dhabi

Nu Mercedes eindelijk weer een race heeft weten te winnen, is het pure optimisme nog niet teruggekeerd bij de Duitse renstal. Er zijn zeker nog problemen aan de W13 en Wolff is dan ook eerlijk over de aanstaande Grand Prix van Abu Dhabi. 'Ik denk dat die race op papier een stuk moeilijk is voor ons, want onze auto heeft nog altijd te veel last van de luchtweerstand en we weten niet waarom. We weten waarom we beter zijn geworden. Weten we waarom we dit weekend zover voor de rest lagen? Dat weten we niet', zegt de teambaas eerlijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws