Wolff hoopvol na teleurstellende seizoenstart: 'In Australië nog een kans om te tonen wat we kunnen' Formule 1
Formule 1

Wolff hoopvol na teleurstellende seizoenstart: 'In Australië nog een kans om te tonen wat we kunnen'

Wolff hoopvol na teleurstellende seizoenstart: 'In Australië nog een kans om te tonen wat we kunnen'

Na een teleurstellende start van het seizoen, wil Toto Wolff er in Australië alles aan doen om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Omdat de verschillen tussen de teams klein zijn volgens de 52-jarige teambaas van Mercedes moet het Duitse team komend weekend het volledige potentieel van de W15 benutten in Melbourne.

De eerste races van 2024 hebben het niet resultaat opgeleverd waar Mercedes zo vurig op had gehoopt. Toch zit er volgens Wolff voldoende potentieel in de W15. 'We begonnen elk weekend sterk, maar we konden de verwachtingen uiteindelijk niet waarmaken', zegt de Oostenrijker in de voorbeschouwing van Mercedes op het Australische raceweekend.

Wolff hoopt op beterschap in Melbourne, maar dan moet alles wel vlekkeloos verlopen. 'De achtervolgende teams zitten ontzettend dichtbij, wat betekent dat er niet veel mis hoeft te gaan om drie of vier plaatsen op de grid te verliezen', weet de 52-jarige, die meteen ook de positieve kant van de kleine verschillen belicht. 'Het betekent ook dat je niet veel hoeft te vinden om drie of vier posities naar voren te gaan. Het is ieder weekend van cruciaal belang om het potentieel van de auto volledig te benutten. Australië geeft ons nog een kans om te laten zien wat we kunnen', aldus een hoopvolle Wolff.

Aandacht ook naar andere klassen

Naast de verrichtingen van Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en George Russell, zal Wolff ook met veel belangstelling kijken naar de F1 Academy en naar de Formule 2. 'Net als in Jeddah is er met de F1 Academy en de Formule 2 weer een spannend voorprogramma in Melbourne. Deze laatste categorie zit ook hier in Australië weer in het programma en we kijken ernaar uit om te zien hoe het Kimi vergaat', doelt Wolff op Mercedes-junior Andrea Kimi Antonelli. 'Daarnaast hoop ik als autosportfan ook een glimp op te vangen van het Australian Supercars Championship. De V8-motoren maken nogal wat lawaai en het is altijd een geweldig onderdeel van het Albert Park-weekend', aldus Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws