Russell verwelkomt concurrentie: 'Heb de beste coureur allertijden als teamgenoot gehad' Formule 1
Formule 1

Russell verwelkomt concurrentie: 'Heb de beste coureur allertijden als teamgenoot gehad'

Russell verwelkomt concurrentie: 'Heb de beste coureur allertijden als teamgenoot gehad'

Na het aangekondigde vertrek van Lewis Hamilton naar Ferrari in 2025 doen er meerdere namen de ronde voor het tweede Mercedes-zitje. Ook George Russell weet dat er veel geïnteresseerden zijn die graag zouden plaatsnemen in de tweede bolide van de Duitse renstal. Sommigen hebben zich zelfs al bij hem gemeld.

De Brit maakt het schijnbaar niet al te veel uit wie er naast hem komt te rijden. ‘Het worden interessante maanden om te zien wat er gaat gebeuren’, zegt hij in een interview met Formula1.com. ‘Ik heb twee jaar lang de beste coureur allertijden als teamgenoot gehad en ik maak me geen zorgen over wie er straks naast me rijdt.’ Hij zou er dan ook geen problemen mee hebben als een andere wereldkampioen naar het team zou komen. ‘Ik wil getest worden tegen de allerbesten en dat is wat ik de afgelopen twee jaar deed.’

Geïnteresseerden melden zich volop bij Wolff

De Mercedes-coureur heeft geen voorkeur voor een ervaren collega of juist een rookie. ‘Ik voel dat ik in een goede positie zit om het team vooruit te helpen en aan dit nieuwe hoofdstuk te beginnen.’ Echt invloed op de keuze van het team heeft Russell niet, maar de Brit geeft wel aan dat het fijn is een goede relatie te hebben met zijn toekomstige teamgenoot. ‘Ik denk dat het voor elk team belangrijk is om een goede harmonie te hebben tussen de coureurs, omdat dat ook invloed heeft op de ingenieurs en het hele team. Maar uiteindelijk ligt de beslissing bij Toto en het bestuur.'

Wolff en Russell troffen elkaar regelmatig tijdens de winterstop en dus heeft de coureur wel een idee van wie er allemaal geïnteresseerd zijn in een stoel bij Mercedes. ‘We hebben er veel overgesproken en ik zag Toto veel deze winter, dus het was grappig om namen van coureurs op zijn telefoon te zien verschijnen.’ De teambaas van Mercedes was echter niet de enige bij wie geïnformeerd werd. ‘Ook op mijn eigen telefoon heb ik een paar oproepen en berichten ontvangen’, geeft de Brit aan. ‘Het was heel interessant, maar als team hebben we goede kansen en zitten we in een goede positie voor dit nieuwe hoofdstuk na alle successen met Lewis en Mercedes’, sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws