Vasseur blij met keuze om coureurs onderling te laten vechten: 'Hopelijk hebben de fans ervan genoten' Formule 1
Formule 1

Vasseur blij met keuze om coureurs onderling te laten vechten: 'Hopelijk hebben de fans ervan genoten'

Vasseur blij met keuze om coureurs onderling te laten vechten: 'Hopelijk hebben de fans ervan genoten'

Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur zag zijn coureurs in de laatste ronden van de race verwikkeld raken in een spannende strijd om de derde plek, maar kon uiteindelijk opgelucht ademhalen toen beide coureurs heelhuids over de streep kwamen. Na een sterk weekend van de Italiaanse renstal kan ook Vasseur met een tevreden gevoel door naar Singapore, en ook de Tifosi heeft gekregen waar ze voor kwamen: een goed-presterend Ferrari. Het leek bijna fout te gaan toen Charles Leclerc en Carlos Sainz, de twee Ferrari-coureurs, met elkaar in gevecht gingen voor de derde plek, maar tot grote opluchting van de teambaas liep ook dat allemaal goed af.

Ferrari kende, eigenlijk voor het eerst dit seizoen, een sterk weekend, nota bene op het eigne thuiscircuit in Monza. Tijdens de eerste training drong Sainz al aan door de tweede tijd binnen te halen, en tijdens training twee en drie was hij dan toch daar met de snelste tijd. Als kers op de taart ging hij er ook met poleposition vandoor tijdens de kwalificatie, terwijl teamgenoot Leclerc op relatief kleine achterstand genoegen moest nemen met de derde startpositie, net achter Max Verstappen. De dominante Verstappen en zijn teamgenoot Sergio Pérez wisten tijdens de race de één-twee binnen te slepen, maar toch ging de derde plek naar Sainz. Leclerc viel net buiten het podium, maar toch valt ook zijn prestatie te bewonderen na een lastige race met veel zware gevechten.

Gevecht tussen Sainz en Leclerc zonder kleerscheuren, maar zal wel worden besproken

Het komt niet vaak voor dat teamgenoten met elkaar in gevecht gaan om een plek te bemachtigen. Vaak wordt het besloten via de nodige teamorders om overbodige risico’s te voorkomen, maar Vasseur koos op het circuit van Monza voor een andere tactiek. Tegenover de camera van Sky Sports F1 benadrukt de Fransman dan ook hoe vreemd het eigenlijk voelde. ‘Het was een raar gevoel. Toch ben ik er fan van om mijn coureurs te laten racen. Ik wilde niet dat ze te veel risico's namen, maar ik hoop dat de fans het ook mooi vonden.' Uiteindelijk liep het allemaal goed af op de baan, en was het dus Sainz die er met de derde plek vandoor ging.

De Fransman kan inmiddels weer opgelucht ademhalen, en van echte risico’s was verder geen sprake, maar toch is Vasseur van mening dat het gevecht binnenkort wel besproken moet worden. 'We gaan er zeker over praten. Misschien niet vanavond, maar zeker wel in de fabriek. Ik was echter nergens bang voor.' De teambaas benadrukt ook dat het team per dag kijkt naar de prestaties, en inmiddels allang niet meer kijkt naar het kampioenschap. 'Ik ben niet bezig met het kampioenschap. We moeten gewoon onze problemen oplossen.’

De tegenvallende prestaties op het circuit van Zandvoort boden daarom een goede richtlijn voor verbetering, benadrukt ook Vasseur. ‘Daarvoor kijken we bijvoorbeeld naar de matige race in Zandvoort. We gaan kijken wat we kunnen doen in Singapore.' Toch blijft het team een eigen plan samenstellen, en probeert het niet té veel te letten op de concurrentie. 'We gaan Red Bull niet kopiëren. Je kan geen deel van de Red Bull pakken en die op onze auto plaatsen. We begrijpen de kant die zij op zijn gegaan en wij zullen volgend jaar hopelijk een stuk sneller zijn. We moeten ons gewoon op onszelf focussen en niet al kijken naar Bahrein volgend seizoen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws