Wolff over kans op tweede plaats in kampioenschap: 'We hebben een uitvalbeurt nodig' Formule 1
Formule 1

Wolff over kans op tweede plaats in kampioenschap: 'We hebben een uitvalbeurt nodig'

Wolff over kans op tweede plaats in kampioenschap: 'We hebben een uitvalbeurt nodig'

Toto Wolff blikt vooruit op de race in Abu Dhabi en geeft aan dat het team een uitvalbeurt van Ferrari nodig heeft. Mercedes wil de Scuderia op tweede positie voorbij en met een verschil van negentien punten zijn er nog kansen voor het Duitse team. Ook al verwacht Wolff niet zo competitief te zijn als in Brazilië, kunnen er verrassingen zijn.

De teambaas van Mercedes ziet nog kansen, maar ziet ook dat het lastig wordt om Ferrari voorbij te gaan. 'Negentien punten is veel, ik denk dat we een uitvalbeurt nodig hebben', begint Wolff, geciteerd door Formel1.de. 'Daarom moeten we gewoon proberen het zo goed mogelijk te doen in de race', voegt hij eraan toe. Wat betreft het kampioenschap is er een duidelijk doel. 'Als tweede eindigen zou fantastisch zijn.'

Begin dit jaar leek de kans op een goede positie in het kampioenschap heel klein. 'Niet lang geleden dacht ik dat dat niet meer realistisch was. Voor het team zou het natuurlijk ongelooflijk zijn, omdat het de bonussen voor alle medewerkers beïnvloedt. Dat maakt een groot verschil', vervolgt de teambaas. 'Het was een geweldige comeback vanaf het begin van het seizoen, toen we meer op het middenveld stonden dan voorin', vertelt Wolff. 'Ferrari verslaan, dat zou geweldig zijn. Maar mijn prioriteit ligt nog steeds bij volgend jaar', benadrukt de Oostenrijker.

Wolff: 'We hebben nog steeds een kans om tweede te worden'

Ondanks de goede resultaten in Brazilië, weet Wolff niet zeker of Mercedes dat op het Yas Marina Circuit zal herhalen. 'Vanwege de kenmerken van het circuit verwachten we niet zo competitief te zijn in Abu Dhabi, maar gezien de verrassingen die we dit jaar met de W13 hebben meegemaakt, zullen we gewoon moeten afwachten wat er gaat gebeuren', verklaart de teambaas.

Als er een verrassing zou komen, zal het in het kampioenschap nog heel spannend worden. 'We hebben nog steeds een kans om als tweede te eindigen in het wereldkampioenschap en het puntenverschil met Ferrari is op dit moment kleiner dan ooit. Hopelijk kunnen we dit positieve momentum vasthouden en het jaar sterk afsluiten', eindigt Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws