Wolff over sprintraces: 'Controversieel, maar experiment dat we moeten doen' Formule 1
Formule 1

Wolff over sprintraces: 'Controversieel, maar experiment dat we moeten doen'

Wolff over sprintraces: 'Controversieel, maar experiment dat we moeten doen'

Mercedes teambaas Toto Wolff heeft laten weten een voorstander te zijn van het plan om sprintraces uit te proberen in de Formule 1 dit jaar. Dat vertelt hij in gesprek met Autoweek. Zo vindt hij dat het concept vrij controversieel is, maar dat het tegelijkertijd ook een experiment is dat de sport zou moeten doen, al benadrukt Wolff dat het DNA van de Formule 1 beschermd moet blijven.

'Zolang er niet teveel invloed is van buitenaf om een neppe show te creëren, zie ik zeker het nut om het uit te proberen', vertelt Wolff. De Oostenrijker heeft al eerder aangegeven dat hij reverse grid races te kunstmatig vindt om meer spektakel op te leveren en wil dan ook niet dat hetzelfde zou kunnen gebeuren met sprintraces: 'De Formule 1 moet niet teveel de Hollywood-kant opgaan met allerlei gekke ideeën. Er moet een balans zijn tussen zulke voorstellen en het DNA van de sport, dat ten alle tijden moet worden beschermd. Ik vind het controversieel, maar voor drie races is het een experiment dat we moeten doen.'

'In de DTM verdubbelde het aantal toeschouwers na toevoeging van tweede race'

Een reden om sprintraces te introduceren, is om meer kaarten te kunnen verkopen voor het raceweekend en om meer kijkers op tv te krijgen. Wolff ziet dat dat goed uitpakte bij een andere raceklasse: 'Toen ze een tweede race toevoegden in de DTM verdubbelde bijna het aantal toeschouwers, zowel op tv als op de tribunes. De Formule 1 kan het dus goed gebruiken om nog meer te verdienen.'

Het idee voor sprintraces is inmiddels al breed besproken door de sport en het kan door vele betrokkenen ook op steun rekenen. Als de races er komen, dan zullen deze hoogstwaarschijnlijk plaatsvinden op de zaterdagen van de Grands Prix van Canada, Italië en Brazilië. De kwalificatie wordt dan verplaatst naar de vrijdag op het tijdslot van de tweede vrije training.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws