Wolff over winst Hamilton: 'Dit resultaat had ik eerder niet geloofd' Formule 1
Formule 1

Wolff over winst Hamilton: 'Dit resultaat had ik eerder niet geloofd'

Wolff over winst Hamilton: 'Dit resultaat had ik eerder niet geloofd'

Toto Wolff is een kleine week na de overwinning van Lewis Hamilton tijdens de Grand Prix van Bahrein nog steeds laaiend enthousiast over het resultaat. Dat laat de teambaas van Mercedes weten tegenover Formel1.de. Zo zegt de Oostenrijker dat hij dit na de stroef verlopen wintertests van het Duitse team niet zag aankomen en dat hij het niet had geloofd als iemand hem zou vertellen dat ze de race zouden winnen. Desondanks ziet hij Red Bull Racing wel nog steeds als de favoriet.

De testdagen rond het midden van maart, tevens in Bahrein, verliepen namelijk alles behalve soepel voor de regerend kampioen van het constructeurskampioenschap. De auto leek elke dag moeite te hebben met de stabiliteit en de betrouwbaarheid van de versnellingsbak leek ook nog een dingetje te zijn op de eerste dag op 12 maart. Zo ging Mercedes eerder als de underdog dan als de favoriet naar de eerste race van het jaar.

Maar toch wisten Mercedes en Hamilton op spectaculaire wijze de overwinning naar hun toe te trekken. Daarvoor moest eerst wel Max Verstappen worden verslagen, die juist als favoriet werd bestempeld voor de eindzege met zijn RB16B van Red Bull. De winst in de golfstaat komt dan ook als een verrassing voor Wolff, die zijn vreugde en trots niet kan verbergen.

Strategie Hamilton een 'moedige beslissing'

'Als iemand me had verteld dat dit het resultaat op de zondag zou zijn, dan had ik het waarschijnlijk niet geloofd', vertelt Wolff die ook nog kort terugblikt op de lastige wintertests. 'Na de testdagen herstelden we ons goed, maar om eerlijk te zijn: we missen nog steeds een beetje snelheid in de kwalificatie. We kwamen vier tienden tekort. Dat is een behoorlijk gat om te dichten.' Verstappen wist namelijk zijn auto op poleposition te zetten met die ruime voorsprong op Hamilton.

Op de zondag was alles echter anders en Hamilton wist met een betere strategie dan die van Red Bull vervolgens de race te winnen. Ook Wolff erkent dat de strategie een belangrijke rol heeft gespeeld in de overwinning: 'Het was een combinatie van een geweldige strategie, een goede racewagen en geluk. Waar het op neer komt, is dat de tactiek van ons beter was. Het was een moedige beslissing en het bracht ons naar voren.'

Red Bull nog steeds favoriet voor Wolff

Toch wil Wolff niet op de zaken vooruit lopen na de winst van zijn stercoureur. Zo denkt de teambaas dat het een verkeerd beeld afgeeft van de werkelijke krachtsverhouding tussen de twee topteams: 'Het suggereert een valse realiteit. Het is niet dat we plotseling iets hebben gevonden. We moeten nog zien te begrijpen waarom onze afstelling wel paste bij de race, maar niet bij de sessies de dagen ervoor.'

Red Bull is volgens Wolff dan ook 'gewoon' nog steeds de favoriet voor een eventuele titelwinst: 'Bahrein is nooit een goede plek geweest voor Red Bull en ze waren nooit bijzonder goed aan het begin van het seizoen. Maar het weekend toonde aan dat dat in 2021 niet meer het geval zal zijn. Dus ik twijfel er niet aan: het wordt buitengewoon moeilijk om ze te verslaan. Ze staan ​​momenteel aan de leiding', aldus Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws