Wolff wil in 2024 opnieuw beginnen: 'We zullen deze auto in de prullenbak gooien' Formule 1
Formule 1

Wolff wil in 2024 opnieuw beginnen: 'We zullen deze auto in de prullenbak gooien'

Wolff wil in 2024 opnieuw beginnen: 'We zullen deze auto in de prullenbak gooien'

Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, heeft aangegeven dat voor Mercedes het wegdoen van de snelle W14 aan het einde van dit jaar geen aarzeling is, maar eerder een gedurfde stap voorwaarts in de zoektocht naar verbetering. Wolff deelde in een recent interview met Motorsport.com enkele inzichten over deze strategische beslissing en de veelbelovende toekomst van het team.

Tijdens de Grand Prix van Singapore was Mercedes erg sterk. Ze waren op de zondag misschien wel het snelste team op de baan en waren daardoor zeer competitief ten opzichte van de andere teams. Lewis Hamilton eindigde op het podium met een derde plek. Deze plek leek eerst naar zijn teamgenoot George Russell te gaan, maar die belandde de laatste ronde van de race in de muur van het Marina Bay Street Circuit.

In 2024 met een schone lei beginnen

‘We zullen deze auto in de prullenbak gooien wanneer hij echt snel is en dan gaan we aan een nieuwe reis beginnen’, verklaarde Wolff vastberaden. De Mercedes-teambaas onthulde dat er positieve signalen zijn opgedoken uit de windtunnel, signalen van een evenwichtige auto die meer balans vertoont. Dit is van cruciaal belang in de sport waar zelfs de kleinste details het verschil kunnen maken tussen succes en mislukking. De zoektocht naar antwoorden en verbeteringen is een integraal onderdeel van de mentaliteit van Mercedes.

De Mercedes-teambaas erkent dat de huidige auto nog steeds uitdagingen met zich meebrengt en dat elke les die dit jaar wordt geleerd, waardevol zal zijn voor het seizoen van 2024. ‘Dit is nog steeds een beetje een verrassing voor ons’, legt Wolff uit. Hij sprak over de karakteristiek van de huidige auto, waarbij hij benadrukte dat deze nog steeds gevoelig en moeilijk af te stellen is. Hij legde uit dat coureurs tijd nodig hebben om vertrouwen op te bouwen en de auto beter te begrijpen, omdat de auto soms onvoorspelbaar kan zijn. Het vergt geduld, toewijding en voortdurende fine-tuning om de maximale potentie van de auto te benutten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws