Wolff ziet overduidelijke favoriet: 'Ze zijn met afstand het snelste' Formule 1
Formule 1

Wolff ziet overduidelijke favoriet: 'Ze zijn met afstand het snelste'

Wolff ziet overduidelijke favoriet: 'Ze zijn met afstand het snelste'

Wat Toto Wolff betreft is het duidelijk welk team er in Imola met de hoofdprijzen vandoor zal gaan. Mercedes nam zelf upgrades mee naar Miami en Imola, maar hoewel het nu wat beter lijkt te gaan, maakt de Oostenrijker zich nog geen illusies als het aankomt op de strijd met de absolute topteams.

Mercedes introduceerde dit weekend nieuwe upgrades, en daar is Toto Wolff blij meer, maar hij verwacht geen wonderen. 'Ik ben nog steeds positief. De pikorde zal niet zo snel veranderen, we staan nog steeds vierde. Misschien staan we wel wat dichter bij een aantal andere teams. McLaren is hier ongelofelijk snel', vertelt de Mercedes-teambaas bij Sky Sports F1.

Wolff gaat vervolgens in op de kansen voor de rest van het weekend. 'Onze afstelling en onze ontwikkelingsrichting zijn nu goed en duidelijk, en dat is veelbelovend', zo is de 52-jarige tevreden over de progressie van zijn team. 'McLaren is over één ronde én in de racesimulatie met afstand het snelste', zegt Wolff over de pikorde. 'Daarachter zitten alle andere teams heel dicht bij elkaar. Ik denk wel dat het dan eerst de Ferrari's zijn, dan de Red Bulls, en dan wij, maar wel dichter bij elkaar.' Wolff ziet Red Bull dus als derde team.

Plannen van Mercedes

Er lijken inmiddels drie echte topteams te zijn, met Ferrari, McLaren, en Red Bull Racing. Mercedes hoopt daar op den duur ook bij te horen. 'Je moet meer neerwaartse druk en prestaties aan de auto toevoegen, maar bij ons speelt er nog meer mee. Er zijn nog wat dingen die we moeten uitvogelen. De banden worden snel te warm of te koud, en dat beïnvloedt onze situatie. Ik heb wel liever dat de coureurs zeggen dat de auto heel goed aanvoelt en we een paar tienden tekortkomen', zegt Wolff als hem gevraagd wordt of het niet beter is om meer achterstand te hebben, maar wel met duidelijke verbeterpunten.

'De Formule 1 is nu zó competitief. Er zijn nu tien goede teams', meent Wolff. 'Een paar jaar geleden zou je met drie of vier tienden achterstand derde en vierde staan. Nu hadden we deze achterstand ook, maar sta je zevende en achtste. We willen ook dat het zo gaat in de Formule 1, maar je kunt dus slecht uitzien als je het niet voor elkaar hebt. We zitten nog niet in die fase waarin het om het verfijnen draait, zoals een aantal andere teams. Monaco kan slecht zijn of goed zijn, maar dat is een race die we net als Monza niet meenemen in de ontwikkelingsplannen. We moeten een gemiddelde vinden tussen alle circuits, en niet focussen op de extreme circuits.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws