Woorden Wolff doen Marko niks: 'Kijk niet naar Mercedes zolang ze geen tegenstander zijn' Formule 1
Formule 1

Woorden Wolff doen Marko niks: 'Kijk niet naar Mercedes zolang ze geen tegenstander zijn'

Woorden Wolff doen Marko niks: 'Kijk niet naar Mercedes zolang ze geen tegenstander zijn'

Helmut Marko heeft wat extra olie op het vuur gelegd na de negatieve woorden van Toto Wolff over het behaalde record van Max Verstappen. Bij Mercedes is men niet onder de indruk van de prestaties van de coureur van Red Bull Racing, maar Marko ziet een duidelijk verschil tussen beide partijen. Red Bull kan zich immers op hun eigen prestaties concentreren en hoeft zich niet bezig te houden met Mercedes. Waar de Duitse renstal negatief reageerde op de recordzege van Verstappen, zocht Sebastian Vettel vriendelijk contact met de coureur.

Op Zandvoort wist Verstappen het record van Vettel al te evenaren en een week later kon Ferrari zijn voormalige coureur een handje helpen. Carlos Sainz deed zijn best om Verstappen achter zich te houden, maar één foutje was voldoende voor de Nederlander om de leiding over te nemen en naar de overwinning te rijden. Daarmee pakte Verstappen dus het record voor meeste zeges op rij, wat op veel complimenten kan rekenen in de Formule 1-wereld. Het record lijkt alleen Wolff niet te interesseren.

Na afloop van de Grand Prix van Australië zei de teambaas van Mercedes dat deze statistieken alleen leuk zijn voor Wikipedia en dat toch niemand dat leest. Voor het raceweekend in Monza was Lewis Hamilton al duidelijk niet onder de indruk van de dominantie van zijn rivaal van 2021. Verstappen kon daar op de mediadag op reageren en stelde dat Hamilton en het team van Mercedes simpelweg jaloers zijn. 'Ik denk dat ze bij Mercedes moeilijk met verlies kunnen omgaan, na al die jaren waarin ze zoveel gewonnen hebben', zei de Red Bull-coureur.

Meerdere analisten en oud-coureurs hebben verrast gereageerd op de uitspraken van Mercedes. Onder andere Damon Hill was niet onder de indruk van de 'onbeleefde' woorden van Wolff. Marko besloot ook nog wat olie op het vuur te doen. 'Dit is precies het verschil', wordt de Red Bull-adviseur geciteerd door Motorsport.com. 'Wij kijken naar ons eigen team en proberen zelf zo goed mogelijk te presteren. Wij zijn niet met Mercedes bezig zolang ze geen serieuze tegenstander zijn.'

Vettel feliciteert Verstappen

Waar Mercedes niet onder de indruk is van het record van Verstappen, heeft de man wiens record verbroken is, Vettel, wel positief gereageerd op de prestatie van de Red Bull-coureur. De viervoudig wereldkampioen heeft gedurende het seizoen al meermaals contact gehad met Verstappen en De Telegraaf meldt dat de oud-coureur na afloop van de race op Monza een berichtje heeft gestuurd naar de Limburger. Vettel feliciteerde Verstappen met het verbreken van het record en stelde dat hij moest blijven genieten van het huidige succes.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws