Zhou ambitieus bij Alfa Romeo: 'Volgend jaar meer punten en minder uitvalbeurten' Formule 1
Formule 1

Zhou ambitieus bij Alfa Romeo: 'Volgend jaar meer punten en minder uitvalbeurten'

Zhou ambitieus bij Alfa Romeo: 'Volgend jaar meer punten en minder uitvalbeurten'

Eerder op de dag werd bekend dat Zhou Guanyu ook in 2023 de positie naast Valtteri Bottas bij het team van Alfa Romeo zal innemen. De Chinese coureur maakt een prima indruk in zijn debuutseizoen en heeft tot dusver zes punten bij elkaar gereden. Hij is vanzelfsprekend erg blij dat hij de kleuren van Alfa Romeo ook komend seizoen mag verdedigen.

'Ik ben blij met mijn team en ik blij met mijn teamgenoot die het hele seizoen buitengewoon behulpzaam is geweest', vertelt hij tegenover de officiële website der Formule 1. 'Ik heb veel geleerd van Valtteri en het team.' Ook over zijn werkgever heeft de jonge Chinees niets meer dan lof. 'Alfa Romeo is geweldig met beginnende coureurs, dus ik ben blij dat ik die reis met hen kan maken.'

De stap naar de Formule 1 was er voor Zhou niet zomaar een. Hij werd begin dit seizoen de eerste Chinese Formule 1-coureur en dat bracht een enorme druk met zich mee. Zhou erkent dat die situatie niet makkelijk voor hem was. 'Ik wist dat het zwaar zou zijn, maar niet hoe zwaar precies. Vorig jaar wilde mijn land dat ik de eerste Chinese F1-coureur ooit zou zijn. Nu willen ze dat ik doorga. Ik moet blijven pushen en altijd denken dat, hoewel ik punten heb behaald bij mijn debuut of een zeer goed kwalificatieresultaat, het niet genoeg is. Ik wil nog steeds meer.'

Zhou hoopt op beter startpunt in 2023

Zhou heeft gedurende het seizoen steeds progressie weten te boeken. Het geeft hem vertrouwen en zonder pech en mechanische problemen hadden er mogelijk nog meer punten in gezeten. De Alfa Romeo-coureur hoopt dat dit volgend jaar beter gaat. 'Ik denk dat ik mijn capaciteiten heb kunnen laten zien en dat ik elke race duidelijke vooruitgang boek. In die zin ben ik heel blij. Voor volgend jaar hoop ik gewoon op een nog beter startpunt. Dan hopelijk meer finishes in de punten en minder uitvalbeurten', zo sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws