Lammers neemt Verstappen-geruchten met een korrel zout: 'Moet zich gewoon aan contract houden' Interviews
Interviews

Lammers neemt Verstappen-geruchten met een korrel zout: 'Moet zich gewoon aan contract houden'

Lammers neemt Verstappen-geruchten met een korrel zout: 'Moet zich gewoon aan contract houden'

Jan Lammers verwacht dat Mercedes dit seizoen nog wel stappen kan zetten. De Duitse fabrikant maakte een moeizame start van het seizoen mee, maar volgens de voormalige coureur heeft Mercedes het ware potentieel nog niet kunnen tonen. Lammers analyseerde in een interview met F1Maximaal.nl daarnaast de situatie bij Red Bull Racing, waarbij vooral Adrian Newey en Max Verstappen afgelopen week een hoofdrol opeisten in de geruchtenmolen.

Verstappen vormt dit seizoen tot nu toe eigenlijke de enige constante. De Nederlander pakte alle polepositions, en won al vier Grands Prix, plus de sprintrace in China. In Japan sloot Carlos Sainz nog als derde man aan op het podium, maar in China pakten Lewis Hamilton en Lando Norris de tweede plekken in beide races. 'Het leuke van dit seizoen, is dat het niet zo makkelijk is om in te schatten wie de grootste uitdager van Red Bull wordt. Je kunt eigenlijk niet zeggen of dat Ferrari of McLaren wordt', vertelt de Zandvoorter aan F1Maximaal.nl.

Upgradestrijd barst los

Ferrari en McLaren lijken vooralsnog de meeste aanspraak te maken op de tweede plek in de pikorde, waarbij de upgrades van beide teams in mei bepalend kunnen zijn. 'Dat ligt er ook aan hoe goed de correlatie is met de simulator of de fluid dynamics. Sommige teams hebben die correlatie fantastisch voor elkaar. Andere teams hebben ook die ervaring op het asfalt nodig. Daar verzamelen teams als Ferrari en McLaren hele belangrijke informatie.' McLaren introduceert in Miami al upgrades, waarbij er in een sprintweekend slechts één vrije training is, voordat de sprintkwalificatie op vrijdagavond al op het programma staat.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Lammers neemt Verstappen-geruchten met een korrel zout: 'Moet zich gewoon aan contract houden'
McLaren en Ferrari houden Red Bull voorlopig het beste bij.

Mercedes staat vooralsnog vierde, maar beloofde in Miami ook nieuwe onderdelen te introduceren. 'Ze hebben het zwaar, maar ik denk niet dat zij het potentieel van hun auto al gevonden hebben', geeft Lammers aan. 'Tot zij het maximum eruit hebben gehaald, kan je er lastig een oordeel over geven, maar ik denk dat zij hun potentieel nog niet gehaald hebben. Dat moeten we dus eerst nog even zien. Er zit een verschil tussen kunnen en doen. Dat gaat Mercedes nog wel vinden', zo voorspelt de analist dat Mercedes het lek nog boven krijgt.'

Vertrek Newey is begrijpelijk

Lammers reageerde ook op de laatste ontwikkelingen bij Red Bull, waar het er alle schijn van heeft dat topontwerper Adrian Newey gaat vertrekken. De oud-coureur denkt dat dit los kan staan van de situatie binnen het team. 'Op een gegeven moment krijg je een hele natuurlijke verandering, en het kan ook zijn dat hij gewoon iets anders wil. Hij is geen achttien meer, dus misschien wil hij als afsluiter van zijn carrière nog een rondje Ferrari doen, en dat is dan ook heel begrijpelijk', deelt Lammers over de 65-jarige Brit. 'Daar hoeft helemaal niks aan de hand te zijn. Dat is gewoon een heel natuurlijk proces, en ik denk dat de structuur bij Red Bull niet alleen van hem afhangt.'

Vlak na het nieuws over Newey werd Verstappen in de Duitse media nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar Mercedes. Lammers denkt dat de soep niet zo heet gegeten wordt als ze wordt opgediend. 'Er zijn gewoon contracten, waar hij zich aan moet houden, en Red Bull ook', benadrukt de 67-jarige. 'In principe staat hij nog steeds tot 2028 onder contract, en ik zie nog geen reden waarom hij dat vervroegd zou willen laten beëindigen', sluit Lammers af, die daarbij aangeeft dat dit wat hem betreft niet afhankelijk is van het mogelijke vertrek van Newey.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws