Piastri gefrustreerd: 'Dit moeten we echt aanpakken om met Ferrari te vechten' Formule 1
Formule 1

Piastri gefrustreerd: 'Dit moeten we echt aanpakken om met Ferrari te vechten'

Piastri gefrustreerd: 'Dit moeten we echt aanpakken om met Ferrari te vechten'

Oscar Piastri heeft McLaren opgeroepen om de redenen achter de fluctuerende prestaties van de bolide te begrijpen. Volgens de Australiër heeft hij de ene week wel de snelheid om te presteren, maar de andere week totaal niet. Hij denkt dat het cruciaal is om dat probleem aan te pakken, als het team wil vechten met Ferrari om de plekken achter Red Bull Racing.

Piastri sprak onlangs nog zijn vertrouwen uit in McLaren dat het voor 2026 wel zou lukken om te winnen en dichter bij Red Bull te komen. Daarvoor moeten er eerst een paar problemen worden opgelost. McLaren begon beter aan het 2024-seizoen dan aan het 2023-seizoen, waarin ze regelmatig niet door kon naar Q3 en in de races geen punten pakten, tot halverwege het jaar. Dit seizoen begon direct goed, en pakte Lando Norris in de derde race al een podium. Momenteel staat het team uit Woking op de derde plek in het kampioenschap, voor Mercedes.

De algehele vorm van McLaren is echter een beetje inconsistent, en Piastri denkt dat dat echt aangepakt moet worden als het team wil vechten met Ferrari om P2 in het klassement. 'Ik denk dat we een aantal goede ideeën hebben, maar we moeten er gewoon voor zorgen dat de redenen die we denken waarom we goed zijn, ook echt de redenen zijn', zegt Piastri tegenover Autosport. 'We dachten dat we het in China moeilijk zouden krijgen, maar het was zeer bemoedigend dat Lando de tweede plek kon pakken op een circuit waarvan we niet dachten dat het mogelijk was.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

oscar piastri mclaren vrijdag japan
Piastri hoopt dat McLaren snel wat consistenter wordt. (Foto: McLaren F1 Media).

Inconsistentie frustreert Piastri

In Japan verwachtte McLaren juist wel sterk te zijn, maar die race vond Piastri de zwakste race tot nu toe. 'Het is spannend wat er in de toekomst gaat komen, en met enkele nieuwe onderdelen die we gaan introduceren, zijn er bemoedigende tekenen', vervolgt de Australiër. 'Duidelijk, we excelleren op sommige dagen en hebben meer moeite op andere dagen, en het lijkt momenteel niet echt gerelateerd te zijn aan het circuitontwerp. In Japan dachten we sterk te zijn, maar dat eerlijk gezegd een heel zwakke race, net als in Bahrein. We moeten begrijpen waarom het zo schommelt.'

De Australiër geeft toe dat het een beetje frustrerend is dat de prestaties niet consistent zijn. 'Ik denk dat het positief is als we er beter voor staan dan we hadden verwacht, maar we moeten wel begrijpen waarom dat dan het geval is. En als we dat kunnen, dan zullen we enkele stappen vooruit zetten in waar we ons op moeten richten.' McLaren zal naar verwachting aankomend weekend in Miami een aanzienlijk upgradepakket introduceren. McLaren-teambaas Andrea Stella verwacht een degelijke stap.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws