Brundle: 'Verstappen is één met die Red Bull' Max Verstappen
Max Verstappen

Brundle: 'Verstappen is één met die Red Bull'

Brundle: 'Verstappen is één met die Red Bull'

Martin Brundle, aanwezig op Bahrain International Circuit bij bocht 8, is zeer onder de indruk van Max Verstappen. De Britse Formule 1-analist merkt op dat de Nederlander zich het meest thuis voelt in zijn 2021-auto van alle coureurs. Een veelbelovend voorteken voor een lang Formule 1-seizoen, waarin de Oostenrijkse renstal de regerend wereldkampioenen Mercedes uit moet gaan dagen. Volgens de Sky Sports-analisten is dat dit jaar een serieuze mogelijkheid.

'Verstappen is één met die Red Bull. Wanneer hij instuurt op de apex, zie je dat hij op de centimeter perfect door die bocht gaat. Lando Norris deed dit overigens ook nagenoeg perfect. Zoveel coureurs nemen bocht 8 te diep en laten daar te veel liggen, maar die twee doen dat niet', aldus de trackside-analyse van de Sky Sports F1-man. De RB16B zit de Limburger als gegoten en dat komt er tijdens het eerste Grand Prix-weekend in Bahrein al uit.

Sky Sports-trio merkt opgetogen Verstappen op

De drie heren die in de Sky Sports F1-commentatorbox zitten, David Croft, Paul di Resta en Karun Chandhok, hebben Verstappen de afgelopen weken meegemaakt en de tienvoudig Grand Prix-winnaar maakt af en toe een spreekwoordelijk huppeltje in de paddock. Het trio laat weten wat ze opgevallen is, kijkend naar de 23-jarige stercoureur.

Eerst schijnt de Formule 1-commentator, Croft, zijn licht op de Red Bull Racing-topcoureur: 'Tijdens elke interactie die ik met hem heb, merk ik alleen maar dat hij ontzettend relaxed is. Hij oogt behouden, rustig, relaxed en blij', analyseert de Brit, die opmerkt dat het vertrouwen er bij Verstappen vanaf straalt. Verstappen voerde het veld aan in de eerste vrije training en herhaalde dit in de tweede vrije training.

Di Resta: 'Hamilton vreest Verstappen het meest'

Ook Paul di Resta heeft wat te zeggen over Verstappen. De voormalig Formule 1-coureur denkt dat Verstappen dit jaar werkelijk denkt dat hij voor de titel kan vechten: 'Zeker als ze deze vorm vast weten te houden. Ze lopen niet op de zaken vooruit, maar hij weet dat dit de beste kans is die hij ooit gehad heeft', stelt de Sky Sports-analist.

Halverwege het 2020-seizoen zonk de moed Verstappen in de schoenen, het gat naar Hamilton was te groot en het was een kwestie van het jaar uitzitten voor de ambitieuze Limburger. Di Resta: 'Vorig jaar heeft hij het vertrouwen een beetje verloren in Red Bull, nu kan hij vanaf het begin Grands Prix winnen.'

'Als hij Mercedes vanaf het begin de vuur aan het schenen kan leggen, zou dat een strijd leveren die we al jaren willen zien. Hamiltons reacties op Verstappen doen al vermoeden dat Verstappen de coureur is die hij het meeste vreest', concludeert Di Resta, die vermoedt dat Hamilton met name in de Red Bull-jongeling een rivaal ziet voor het aankomende jaar.

Red Bull en Mercedes in een ontwikkelingsstrijd

Nog een verhaallijn van 2021: Red Bull en Mercedes kunnen in een ontwikkelingsstrijd verwikkeld raken wanneer men aanstaande zondag gelijk op gaat. Chandhok: 'Er bestaat een kans dat we een ontwikkelingsstrijd gaan krijgen in 2021.'

'Voorheen nam Mercedes gewoon een meesterlijke bolide aan het begin van het jaar, reden ze het seizoen uit en konden ze halverwege het jaar alweer focussen op de auto van het jaar daarop. Nu zijn ze verwikkeld in een strijd die ze tijdens de voorgaande jaren niet hadden', concludeert Chandhok. Voor de 2022-bolide kan dit ook implicaties hebben, gezien het feit dat de ontwikkeling van de twee bolides parallel aan elkaar loopt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws