De la Rosa betoverd door Verstappen: 'Dat heb ik maar bij een paar andere coureurs gevoeld' Max Verstappen
Max Verstappen

De la Rosa betoverd door Verstappen: 'Dat heb ik maar bij een paar andere coureurs gevoeld'

De la Rosa betoverd door Verstappen: 'Dat heb ik maar bij een paar andere coureurs gevoeld'

Pedro de la Rosa is enorm onder de indruk van Max Verstappen. De voormalig Formule 1-coureur kreeg gedurende het Grand Prix-weekend in Spanje de mogelijkheid om Verstappen te interviewen na zijn kwalificatie en kreeg toen een beetje inzicht in het karakter van de Nederlander. Na hun gesprek schaart De la Rosa de Red Bull Racing-coureur in een exclusief rijtje.

Dit vertelt De la Rosa wanneer hij te gast is in het F1 Café van Ziggo Sport. 'Max is nog maar een kind, maar hij heeft zoveel zelfvertrouwen. Het gevoel dat ik bij hem kreeg toen ik hem interviewde, heb ik met maar een paar coureurs gekregen. Hij is zo zelfverzekerd. Hij twijfelt niet aan zijn eigen kunnen. Hij weet gewoon dat hij Lewis Hamilton kan verslaan, ook als het niet meteen gebeurt.' Verstappen werd in de race op het Circuit de Barcelona-Catalunya te grazen genomen door Hamilton en moest genoegen nemen met de tweede plaats.

Desondanks ligt de titelstrijd nog volledig open: na vier wedstrijden heeft Hamilton 94 punten, tegenover 80 punten voor Verstappen. De la Rosa durft echter niet te zeggen of Red Bull de titel van Mercedes af zal kunnen pakken. 'Het is lastig te zeggen. Ik zie twee gladiatoren: twee supercoureurs. Er zijn maar weinig coureurs zo goed als Lewis, Max of (Fernando, red.) Alonso. Wij zijn erg verwend dat wij dit mogen meemaken, deze grote gevechten. Nederlanders boffen dat ze iemand als Max hebben.'

'Ik weet niet of hij Lewis dit jaar zal verslaan, maar als het niet dit jaar gebeurt, dan wel het jaar daarna, of daarna. Of over vijf jaar', voegt De la Rosa toe. De Spanjaard, die jarenlang actief is geweest als testcoureur voor McLaren, gelooft daarom niet dat Verstappen zich zorgen hoeft te maken of hij een wereldtitel zal scoren. Dat lijkt een kwestie van tijd. 'Max is erg goed, hij heeft nog wel tien tot vijftien jaar in zich waar hij in topvorm kan rijden. Er zit zoveel gevoel en explosiviteit in hem, dat is ook geweldig voor de Formule 1.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws