Horner vindt vier WK's Vettel onvergelijkbaar met titel Verstappen: '2021 was compleet krankzinnig' Max Verstappen
Max Verstappen

Horner vindt vier WK's Vettel onvergelijkbaar met titel Verstappen: '2021 was compleet krankzinnig'

Horner vindt vier WK's Vettel onvergelijkbaar met titel Verstappen: '2021 was compleet krankzinnig'

Red Bull Racing en Christian Horner sleepten voor het eerst een WK-titel bij de coureurs in de wacht sinds het Sebastian Vettel-tijdperk van 2010 tot en met 2013. In die jaren pakte Red Bull iedere keer de dubbel, zowel de coureurs- als de constructeurstitel. Een vergelijking tussen Vettel en Max Verstappen is moeilijk te maken, maar toch voelt het kampioenschap van de Nederlander anders volgens Horner.

'Het is altijd moeilijk om vergelijkingen te trekken', zegt de Engelsman onder andere tegen Speedweek. 'Maar de eerste titelwinst in 2010 was iets heel bijzonders omdat het ondanks alle tegenslagen werkelijkheid werd. En ons gevoel van vandaag komt het dichtst in de buurt van dat van 2010. Maar het competitieve denken en de intensiteit van 2021 waren compleet krankzinnig. Het feit dat we uiteindelijk in staat waren om zo'n kwalitatief hoogstaand team met Lewis Hamilton en Mercedes te verslaan, betekende dat we ons verder moesten verbeteren dan we hadden verwacht.'

Mercedes-dominantie in hybride tijdperk maakt titel Verstappen mooier

'Het winnen van de titel is ook zo mooi omdat Mercedes het hybride tijdperk domineerde. Ze hadden eerder hun tegenstanders letterlijk van de baan geveegd. Toen wisten we dat we een auto moesten bouwen die vanaf de eerste race snel was en Max vatte de koe bij de hoorns. Als je na zo'n seizoen met de meest begeerde prijs in de autosport in handen staat, met de wereldtitel voor coureurs, dan is het een heel opbeurend moment voor iedereen in het team', legt Horner uit.

Bij de allerlaatste race van 2021, in Abu Dhabi, won Verstappen de titel. 'Max heeft onze WK-hoop levend gehouden. In de tweede seizoenshelft hadden we vaak niet de snelste auto. Maar Verstappen heeft altijd gevochten, hij heeft altijd geloofd in het winnen van de titel. Het was een ongelooflijk jaar! We zijn zo trots op wat hij in 2021 heeft laten zien. Niemand verdient deze titel meer dan Max.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws