Horner: 'Zelfs een Hollywoodschrijver had dit seizoen niet op papier kunnen zetten' Formule 1
Formule 1

Horner: 'Zelfs een Hollywoodschrijver had dit seizoen niet op papier kunnen zetten'

Horner: 'Zelfs een Hollywoodschrijver had dit seizoen niet op papier kunnen zetten'

Christian Horner denkt dat de Formule 1 met de laatste race van het jaar ontzettend veel kijkers getrokken heeft. De titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton leefde voort tot aan de allerlaatste Grand Prix van 2021, en dat heeft de sport goed gedaan. De Red Bull Racing-teambaas zag het seizoen uitgroeien tot een ware soap.

'Zelfs een Hollywoodschrijver had dit seizoen niet op papier kunnen zetten. De populariteit van de Formule 1 is ontzettend toegenomen', zo laat Horner bij Motorsport.com weten tevreden te zijn met de spanning die in 2021 heerste in de koningsklasse van de autosport. Het kampioenschap werd bepaald in de laatste raceronde van het jaar.

Het feit dat er tot de laatste race nog geen wereldkampioen verkozen was, stond toe dat de spanning gedurende de laatste weken van het F1-seizoen opliep. De ontlading van deze spanning kwam in Abu Dhabi pas. 'De finale van het 2021-seizoen was waarschijnlijk het grootste sportevenement van het jaar', is de Engelsman van mening.

'De hoeveelheid nieuwe fans die we daarnaast hebben mogen verwelkomen, is ongelooflijk, fenomenaal', concludeert hij. Voor de sport is de spannende titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton dus zeer goed geweest. Het heeft nieuwe kijkers getrokken en de laatste wedstrijd van het jaar gaf voor nieuwkomers dus mooi weer hoe een F1-titelstrijd eruit kan zien als twee rijders het in ongeveer even sterk materiaal tegen elkaar opnemen.

Bookmakers: Hamilton favoriet voor WK-titel Formule 1 in 2022.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws