Jos Verstappen over DRS-probleem: 'Heb begrepen dat het is opgelost' Max Verstappen
Max Verstappen

Jos Verstappen over DRS-probleem: 'Heb begrepen dat het is opgelost'

Jos Verstappen over DRS-probleem: 'Heb begrepen dat het is opgelost'

Jos Verstappen hoopt dat zoon Max Verstappen zijn stempel op de Grand Prix van Spanje kan drukken tijdens de start, zo laat hij voorafgaand aan de race weten in gesprek met Viaplay. De oud-Formule 1-coureur gaat er tevens van uit dat het DRS-probleem uit de kwalificatie is opgelost.

Verstappen sr. reageert veelbelovend wanneer hij een vraag krijgt over het DRS-probleem dat zoon Max kende tijdens de kwalificatie. Daardoor kon hij geen tweede poging doen in Q3 om zo voor poleposition te vechten. 'Wat ik begrepen heb van de monteurs is dat het opgelost is. Ze weten waar het aan lag, ze hebben het kunnen fixen. Nu gaan we ervanuit dat het allemaal werkt.', aldus Verstappen.

Over de race zelf denkt Jos Verstappen dat de start en het managen van de banden cruciaal zullen zijn voor Max: 'Als je op de eerste rij staat, heb je kans. Het is hopen dat het voor Max werkt bij de start, dat-ie gelijk komt met Charles in de eerste bocht. Hij gaat er voor en als het lukt, kan-ie gaan managen. Dat s belangrijk, de banden zijn cruciaal en dat merken we allemaal. Het is kijken hoe lang ze heel blijven.'

Verstappen krijgt genoeg steun van fans in Spanje

Max Verstappen kan in Spanje, waar hij voor het eerst een Grand Prix won, ook rekenen op genoeg support van de Nederlandse aanhang. Jos laat weten blij te zijn met de steun van de fans van de Orange Army: 'Ik heb er ook wel een paar gezien. Het Oranje springt eruit op de tribune. Het is mooi om al die Nederlandse fans die Max supporten te zien', aldus Verstappen sr.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws