Update | Leclerc reageert na uitvalbeurt tijdens Grand Prix van Spanje Formule 1
Formule 1

Update | Leclerc reageert na uitvalbeurt tijdens Grand Prix van Spanje

Update | Leclerc reageert na uitvalbeurt tijdens Grand Prix van Spanje

Charles Leclerc is uitgevallen tijdens de Grand Prix van Spanje. Het is nog niet precies zeker wat de problemen zijn, maar het leek op motorisch malheur. De Ferrari-coureur reed langzaam rond op het Circuit de Barcelona-Catalunya tijdens de 28e ronde van de wedstrijd. En dat terwijl hij onbedreigd aan kop reed.

Leclerc had een voorsprong van om en nabij de vijftien seconden voor zijn technische problemen. Daarachter waren George Russell en Max Verstappen aan het vechten voor de tweede plaats. Laatstgenoemde kon die tweede plek echter niet overnemen, door problemen met de DRS en een goed verdedigende Russell.

Voor de DRS-problemen maakte Verstappen al een uitstapje in de grindbak in de negende ronde van de Grand Prix van Spanje. Twee ronden daarvoor deed Carlos Sainz, teamgenoot van Leclerc bij Ferrari, hetzelfde. Hierdoor leek Leclerc redelijk soeverein naar de overwinning te rijden, maar door de problemen zal dit niet meer gebeuren.

Verstappen kan koppositie kampioenschap overnemen van Leclerc

Sergio Pérez rijdt, geschreven in ronde 33, aan kop van de race. Russell ligt op plaats twee, terwijl Verstappen terug te vinden is op de derde plaats. Mocht Verstappen tweede eindigen en de snelste ronde pakken, dan neemt hij de leiding van het kampioenschap over. Hij staat dan wel gelijk op punten met Leclerc, maar Verstappen heeft meer races gewonnen.

Update 16.11u (22/05) | Leclerc reageert na uitvalbeurt tijdens Grand Prix van Spanje

Charles Leclerc heeft tegenover Sky Sports F1 gereageerd op de uitvalbeurt die hij kende tijdens de Grand Prix van Spanje. Zijn Ferrari viel aan het einde van de 28e ronde van de wedstrijd stil met technische problemen. Voor zijn uitvalbeurt reed hij dominant aan kop.

'Ik verloor snelheid en ik moest stoppen, omdat er een probleem was', opent Leclerc zijn verhaal tijdens de race. De Monegask, die volgend weekend zijn thuisrace heeft, weet nog niet wat de reden is achter de uitvalbeurt: 'Maar het doet pijn. Er zijn wel positieve punten, we hebben laten zien dat we snel waren', besluit Leclerc.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws