Jos Verstappen voorzag moeilijkheden voor zijn zoon: 'Maar hij weet wat hij doet' Max Verstappen
Max Verstappen

Jos Verstappen voorzag moeilijkheden voor zijn zoon: 'Maar hij weet wat hij doet'

Jos Verstappen voorzag moeilijkheden voor zijn zoon: 'Maar hij weet wat hij doet'

Jos Verstappen was heel even bang dat Charles Leclerc zijn zoon, Max Verstappen, in zou halen na de safety car-herstart. Desalniettemin wist de Nederlander zijn positie te behouden en weg te rijden. Verstappen senior is trots op zijn zoon, aangezien hij heel veel tijd op de baan moest missen door betrouwbaarheidsproblemen een groot deel van de vrije trainingen op vrijdag missen.

Het weekend startte niet goed voor de coureur van Red Bull Racing. De 50-jarige Verstappen snapte de irritaties bij zijn zoon. 'Door problemen met de auto kon hij vrijdag nauwelijks rijden. Die tijd heb je gewoon nodig om de auto goed af te stellen', schrijft Verstappen senior in zijn column op Verstappen.com. 'Dan snap ik heel goed dat hij wat prikkelbaarder is. Het was jammer dat hij in de kwalificatie een fout maakte, maar dat kan gebeuren. Het hielp hem niet dat hij de baan nog niet zo goed kende als normaal het geval is.'

Bij de start ging echter alles goed en toen kon de regerend wereldkampioen een gat trekken. Na een safety car-situatie werd het echter weer heel erg spannend voor de coureur. 'De slotfase van de race was nog even spannend, toen de safety car naar binnenkwam. Max had het even moeilijk, maar hij weet op dat moment precies wat hij doet. Ik had eerlijk gezegd wel verwacht dat Leclerc er voorbij zou komen. Gelukkig slaagde Max erin om de leiding vast te houden. Hij is een keiharde racer.'

Verstappen senior: 'Het kan alle kanten op gaan'

Na de eerste races van het seizoen lijkt de titelstrijd te gaan tussen Verstappen en Leclerc. De vader van de enkelvoudig wereldkampioen verwacht een spannende strijd. 'Het kan alle kanten opgaan, maar het is duidelijk dat je gewoon geen uitvalbeurten mag hebben. Als de betrouwbaarheid van de Red Bull goed blijkt te zijn, dan denk ik dat Max weer een heel sterk seizoen tegemoet gaat. Dan wordt het echt de vraag welk team de auto het beste gaat doorontwikkelen en welke upgrades dadelijk het beste werken', aldus Verstappen senior.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws