Vettel eerlijk over incident met Schumacher: 'Het was stom van ons beiden' Formule 1
Formule 1

Vettel eerlijk over incident met Schumacher: 'Het was stom van ons beiden'

Vettel eerlijk over incident met Schumacher: 'Het was stom van ons beiden'

Sebastian Vettel en Mick Schumacher betreuren allebei hun crash tijdens de Grand Prix van Miami. Schumacher dacht dat hij een gat in kon duiken, maar Vettel deed de deur dicht, waardoor de Haas-bolide de auto van de viervoudig wereldkampioen ramde. Schumacher dacht dat hij genoeg ruimte liet aan zijn landgenoot, maar dat bleek dus niet zo te zijn.

De twee Duitse coureurs hadden beiden uitzicht op punten. De crash kwam dan ook op een vervelend moment voor beide rijders. 'Het is van ons allebei stom', begint Vettel bij Sky Sports. 'Het is spijtig dat we allebei geen punten gescoord hebben. Ik dacht dat ik de bocht had en ervoor zat. Ik had hem dan ook niet verwacht. Toen ik hem eenmaal zag, was het al te laat.'

Schumacher dacht dat zijn mentor hem wel had gezien, maar dat was dus niet het geval. 'Ik weet het echt niet. Het is heel erg moeilijk om in deze auto in de spiegels te kijken. Het is jammer dat onze race zo eindigde.' Zelf weet de jonge Duitser niet of hij iets te ambitieus was met zijn actie. 'Ik probeerde niet eens zo diep te remmen en een beetje ruimte te laten. Het was duidelijk niet genoeg.'

Vettel: 'Inhalen was heel moeilijk'

Vettel moest vanuit dat pitstraat starten nadat de brandstof bij Aston Martin te koud was voor de start. De coureur had gehoopt dat hij makkelijker posities kon winnen. 'Inhalen was heel moeilijk. Ik had echt gedacht dat het veel eenvoudiger zou zijn. Bij de start was ik vrij snel weg, maar we verloren het momentum een beetje. We hadden uiteindelijk het voordeel door de safety car, waardoor we uitzicht hadden op de achtste plek', aldus Vettel.

a

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws