Lammers zag goede start van Verstappen: 'Sainz liet zich als een mak lam voorbij rijden' Max Verstappen
Max Verstappen

Lammers zag goede start van Verstappen: 'Sainz liet zich als een mak lam voorbij rijden'

Lammers zag goede start van Verstappen: 'Sainz liet zich als een mak lam voorbij rijden'

Jan Lammers is zeer onder de indruk van de race van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Miami. De coureur van Red Bull Racing was bij de start goed weg, maar Lammers ziet dat Verstappen zijn voorsprong niet pakte bij de lancering. De voormalig Formule 1-rijder zag dat de regerend wereldkampioen vooral het verschil maakte bij het aanremmen. De rest van de race was de coureur zeer dominant en dat was te zien in meerdere facetten, volgens Lammers.

In ronde negen pakte Verstappen de leiding over van Charles Leclerc. Daar won de Nederlander echter de race niet direct mee. 'Het begon allemaal bij de start, want daar liet hij zien hoe het moest', vertelt Lammers bij de podcast van de NOS. 'Het ziet er namelijk zo subtiel uit en je denkt dat hij een betere start heeft dan Carlos Sainz, maar dat had hij helemaal niet. Die top-vier ging redelijk gelijk weg, maar hij maakte echt het verschil met het aanremmen. Het was echt heel knap dat hij Carlos maximaal strak aan de binnenkant hield. Daardoor had Carlos geen momentum. Hij deed het op een klassieke geweldige manier.'

Sainz wilde dat de FIA voorafgaand aan de race de baan schoon zou maken, aangezien er buiten de racelijn amper grip lag. 'Als je Verstappen bent en dat hoort dan denk je: 'Die is in de zak.'' Lammers is dan ook kritisch op de Ferrari-coureur. 'Carlos had bij die start veel meer naar buiten moeten gaan en Max veel minder ruimte moeten geven, want als Max nog wijder had moeten gaan dan had hij echt weinig grip gehad. Dat Carlos zich als een mak lam voorbij laat rijden, was heel gek. Dat had Carlos beter kunnen doen.'

Het verschil tussen Verstappen en Leclerc

Verstappen wist na zijn inhaalmanoeuvre op Leclerc een groot gat te trekken. Dat gat werd nog groter na de pitstop van beide coureurs. 'Je ziet al aan de pitstop zelf dat het acht tienden scheelde. Maar als je kijkt naar wat hij wint in de ronde voor en de ronde na de pitstop, dan zie je dat hij nog drie of vier seconden wint. Dat geeft maar even aan hoe super alert je bent. Dat is heel knap', aldus Lammers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws