Marko laaiend: 'We zijn er nu de overwinning, poleposition en snelste ronde door verloren' Max Verstappen
Max Verstappen

Marko laaiend: 'We zijn er nu de overwinning, poleposition en snelste ronde door verloren'

Marko laaiend: 'We zijn er nu de overwinning, poleposition en snelste ronde door verloren'

Helmut Marko kan er niet langer tegen dat de wedstrijdleiding van de Formule 1 een 'irritant' beleid rondom de track limits hanteert. De adviseur van Red Bull Racing pleit daarom na afloop van de Grand Prix van Portugal, waar Max Verstappen om exact diezelfde reden de snelste ronde verloor, voor meer duidelijkheid. 'Er moet iets veranderen', aldus de Oostenrijker.

Dit laat een razende Marko na afloop van de derde race van het F1-seizoen 2021 optekenen voor de camera van de Duitse tak van Sky Sports. 'Dit is heel irritant. We zijn hierdoor nu een overwinning, poleposition en een snelste raceronde door verloren.' Verstappen werd de zege door de stewards afgenomen in Bahrein, waarna hij in Portugal de pole en een extra punt voor het rijden van de snelste ronde in rook op zag gaan. Nota bene in de laatste ronde van de wedstrijd werd de tijd van Verstappen ongedaan gemaakt omdat hij in bocht 14 de track limits had overschreden.

Marko hoopt dat hiermee wel het einde in zicht is van de narigheid. 'Alle goede dingen komen in drieën, laten we daarom maar hopen dat het hierna gedaan is met de problemen.' De voormalig Formule 1-coureur duimt ervoor dat de verwarrende handhaving stopt. 'Er moet iets veranderen. Of je maakt een duidelijke grens met grind of iets dergelijks, of je krijgt automatisch een penalty als je buiten de baan komt.'

Wat Marko nog bozer maakt is dat de FIA tijdens de race niet helemaal eenduidig is in haar handhaving van de regels, zo meent hij. 'Lando Norris haalde Sergio Perez in terwijl hij duidelijk met vier banden buiten de baan kwam, maar daar waren geen consequenties voor. Je kunt het geen racen meer noemen als je niet consistent omgaat met de regels, je kunt niet zomaar lukraak straffen uitdelen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws