Massa noemt Hamilton 'perfecte' coureur: 'Maar Verstappen is zonder twijfel een van de besten' Max Verstappen
Max Verstappen

Massa noemt Hamilton 'perfecte' coureur: 'Maar Verstappen is zonder twijfel een van de besten'

Massa noemt Hamilton 'perfecte' coureur: 'Maar Verstappen is zonder twijfel een van de besten'

Felipe Massa ziet Lewis Hamilton dan wat ongebruikelijke foutjes maken in het spannende Formule 1-seizoen van 2021, deze doen niets af aan de status die de zevenvoudig wereldkampioen heeft in het hoofd van de Braziliaan. Massa vindt zijn oude rivaal Hamilton namelijk misschien wel 'de perfecte coureur' en stelt dat er in de geschiedenis van de sport geen betere rijders zijn geweest dan hem, al komt Max Verstappen langzaam in de buurt.

Dit vertelt Massa in een interview met de Braziliaanse tak van Motorsport.com. 'Fouten maken is normaal in de Formule 1, maar Hamilton heeft altijd laten zien dat hij een van een ander niveau was. Hij is misschien wel de perfecte coureur', meent de runner-up van het F1-seizoen 2008, het jaar dat de Brit zijn eerste wereldtitel pakte. Massa was zelfs kortstondig kampioen, totdat Hamilton in de laatste bocht van de Grand Prix van Brazilië Timo Glock inhaalde en daarmee zijn titelrivaal passeerde in het klassement.

Massa kan als een van de weinigen meepraten over het immense talent waarover Hamilton beschikt, aangezien hij het van dichtbij heeft meegemaakt. 'Het is heel indrukwekkend wat Lewis presteert. Ik geloof ook dat hij nog wel vaker kampioen had kunnen zijn. Neem bijvoorbeeld 2007, zijn eerste jaar, toen eindigde hij vanuit leidende positie in de grindbak en verloor hij wat waardevolle punten. Maar dat was in zijn eerste jaar, dan zijn zulke dingen redelijk normaal.'

Massa mag Hamilton dan hoog in het vaandel hebben staan, de Braziliaan ziet in Verstappen een coureur die mogelijk in de voetsporen van de Mercedes-rijder kan treden. 'Hamilton laat keer op keer zijn vaardigheden zien achter het stuur, maar Verstappen is zonder enige twijfel ook een van de beste coureurs ooit', aldus Massa, die daarom zeer geniet van het F1-seizoen 2021. 'Het is een heel interessant kampioenschap', vervolgt de meervoudig Grand Prix-winnaar.

'Het maakt niet uit of je fan bent van Verstappen of Hamilton: dit is wat je als fan van autosport wilt zien', aldus Massa. 'Het doet er niet toe wie wint, het gaat erom dat er twee teams om de titel kunnen vechten. Dat was in mijn tijd ook zo, toen het tussen McLaren en Ferrari ging. Dat willen de mensen zien. Dat is sensationeel voor de Formule 1.'

2 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws