Piastri tevreden met resultaat: 'Probeerde er langs te komen, maar het was te moeilijk' Formule 1
Formule 1

Ook in Monaco heeft het team van McLaren weer een podiumplaats op haar naam mogen schrijven. Ditmaal was het Oscar Piastri die als tweede over de finishlijn kwam tijdens de iconische race. In de eerste ronde van de race raakte de auto van de Australiër kort de Ferrari van Carlos Sainz waardoor de auto van Piastri met lichte schade de race moest vervolgen. Gezien de schade is de 23-jarige coureur erg tevreden met het behaalde resultaat.

'Het voelt alsof we de laatste weken heel sterk zijn geweest alleen zonder dat we resultaten konden laten zien', vertelt Piastri voor de camera van F1TV. Zijn tweede plaats in Monaco is zijn beste resultaat tot nu toe in het 2024-seizoen. Eerder behaalde hij drie keer een vierde plaats. 'Het is van begin tot eind een geweldig weekend geweest', vertelt hij.

Inhalen was niet mogelijk

Natuurlijk was Piastri uit op de eerste plaats. Op het circuit van Monaco is het echter vaak zo dat de kwalificatie vrij bepalend is voor hoe de race zal eindigen. Door de smalle straten waarop het circuit zich bevindt, is inhalen moeilijk. 'Om vandaag als tweede te eindigen is voor iedereen (binnen het team, red.) een geweldig resultaat. Daar ben ik heel erg blij mee. Ik heb mijn best gedaan om er langs te komen, maar dat was gewoon te moeilijk.'

Piastri denkt dat de herstart hem heeft geholpen. 'Toen ik zag dat er vier auto's waren uitgevallen, dacht ik dat het een hele, hele lange race ging worden. Aan het begin (van de herstart, red.) lag de snelheid zo laag dat ik daar een beetje door werd geholpen. Maar toen we na vijftien of twintig ronden op snelheid kwamen, had ik geen antwoord paraat. Sainz en Norris waren duidelijk sneller. Toen was ik wel blij dat we in Monaco zijn. Uitgaande van de schade die we hadden, ben ik blij met een tweede plek', sluit de Australiër af.

Het gat tussen Leclerc en Piastri bedroeg 7,152 seconden. Piastri's teamgenoot Lando Norris eindigde tijdens de Grand Prix van Monaco op de vierde plaats. Het gat tussen de Monegask en Norris bedroeg 8,650 seconden.