Verstappen: 'Er staat ons geen makkelijk weekend te wachten' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen: 'Er staat ons geen makkelijk weekend te wachten'

Verstappen: 'Er staat ons geen makkelijk weekend te wachten'

Max Verstappen is tevreden na de eerste twee trainingen in Frankrijk. De Nederlander wist de eerste sessie als derde af te sluiten, in de tweede sessie eindigde hij op P1. De Red Bull Racing-rijder trapte het weekend niet lekker af, maar merkte dat hij aan het einde van de tweede sessie beter in zijn ritme kwam. De RB16B verbeterde en dat was in zijn rondetijden te merken. Wel benadrukt hij dat Circuit Paul Ricard nou eenmaal een lastige baan is en dat de weersomstandigheden het weekend ook lastiger maken.

'Ik denk dat we vandaag veel verbeterd hebben, ook gedurende de sessies. Tijdens de eerste vrije training was ik niet blij, aan het begin van de tweede vrije training was het ook nog niet geweldig', stelt de Nederlander in gesprek met Sky Sports F1. Geen geweldige start van het weekend dus, maar Red Bull wist het snel recht te trekken: 'Het tweede deel van de tweede vrije training voelde de auto goed en kon ik de sectoren aaneenrijgen.'

Men komt dit weekend in actie op Circuit Paul Ricard, een baan die volgens Verstappen knap lastig is: 'Dit is een moeilijk circuit. Er staat heel erg veel wind en dat merk je ook omdat het circuit open ligt. De ene ronde voelt het goed, de volgende ronde weer niet', suggereert de Limburger na enkele ronden last te hebben van windvlagen. Wel weet hij dat iedereen hetzelfde probleem heeft en dat dus geen reden mag zijn voor een ondermaatse prestatie. De hoge temperaturen in Zuid-Frankrijk maken het weekend tevens een stukje lastiger.

Kan Red Bull Mercedes uitdagen?

Dit weekend gaat Mercedes in als favoriet, maar tijdens de tweede vrije training was het Verstappen die Valtteri Bottas op acht duizendsten voor wist te blijven. 'Het is moeilijk om te zeggen of we heel het weekend competitief zullen zijn, maar vandaag ging het goed. De longruns oogden ook oké, maar ik verwacht wel weer dat het heel erg spannend gaat worden tussen ons en Mercedes. Er staat ons geen makkelijk weekend te wachten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws