Verstappen heeft 'veel plannen' voor eigen raceteam: 'Maar belangrijkste focus ligt nu op de Formule 1' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen heeft 'veel plannen' voor eigen raceteam: 'Maar belangrijkste focus ligt nu op de Formule 1'

Verstappen heeft 'veel plannen' voor eigen raceteam: 'Maar belangrijkste focus ligt nu op de Formule 1'

Max Verstappen timmert momenteel behoorlijk aan de weg in de Formule 1. De regerend wereldkampioen is in 2023 hard op weg naar zijn derde wereldtitel op rij, maar achter de schermen is de Red Bull Racing-coureur ook zeer betrokken bij zijn door hemzelf opgezette team Verstappen.com Racing. Ook voor dit project heeft de Nederlander ambitieuze plannen. Daar is de 25-jarige nu al mee bezig, maar hij hoopt dat daar binnen één of twee jaar meer uitkomt.

Enkele maanden geleden richtte Verstappen in samenwerking met Red Bull zijn eigen team op, bestaande uit raceteams in de virtuele en de echte wereld. Verstappen.com Racing bestaat momenteel uit drie verschillende onderdelen. Thierry Vermeulen, de zoon van Verstappens manager, vertegenwoordigt Verstappen.com Racing in de DTM en vader Jos doet hetzelfde in zijn rally-wedstrijden. Daarnaast is er ook nog het simraceteam Redline.

Verstappen is zeer betrokken bij dit project en hij barst van de ideeën, maar momenteel heeft zijn F1-carrière de prioriteit. 'Dit is pas het begin van alles', zegt Verstappen in Canada tegen De Telegraaf. 'Natuurlijk ligt mijn belangrijkste focus op dit moment op de Formule 1, maar ik wil uiteindelijk ook andere dingen doen. We zijn nu al volop bezig met de vervolgstappen en ik verwacht dat daar binnen één of twee jaar meer uitkomt. Uiteindelijk hoop ik een mooi, eigen team op te bouwen dat mee kan doen in verschillende klasses in de autosport', aldus Verstappen.

Iets creëren in het langeafstandsracen of GT-wereld

Het is algemeen bekend dat Verstappen een groot liefhebber is van het simracen. Niet alleen thuis, maar ook in zijn motorhome is hij vaak in de simulator te vinden. 'Ik ben er heel druk mee en heb veel ideeën en plannen. Niet eens voor mijzelf om in te racen, maar wel voor anderen', vertelt Verstappen. De tweevoudig wereldkampioen denkt dat jonge simracers ook succesvol kunnen zijn op het asfalt. 'Misschien niet zozeer in de Formule 1, maar ik probeer wel iets te creëren in bijvoorbeeld het langeafstandsracen of de GT-wereld. Dat is een passie voor mij, om dat te bewerkstelligen.'

Atze Kerkhof, de eigenaar en oprichter van simraceteam Redline, heeft lovende woorden over voor Verstappen. 'Simracen en Team Redline in het bijzonder is Max’ kindje', zegt hij. 'Hij heeft een leidende rol binnen het team en geldt als een inspiratiebron. Als het moet rijdt Max (Verstappen, red.) iedereen eraf. Hij werkt harder dan wie dan ook. Ik denk dat wij elkaar goed liggen vanwege die typische Verstappen-manier van werken: rechtdoorzee en altijd op zoek naar het maximale. Ik ben van mening dat het team juist daarom ook zo succesvol is. Max heeft een ontzettende competitiedrang. Voor hem is het een manier om lekker te blijven racen. Hij wil winnen en wordt gek als hij dat niet doet. Dat heeft hij nodig, het vuurtje blijft zo branden', aldus Kerkhof.

Verstappen de torenhoge favoriet voor de zege van GP Canada! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws