Verstappen in actie tijdens Team Redline Pro Fun Cup Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen in actie tijdens Team Redline Pro Fun Cup

Verstappen in actie tijdens Team Redline Pro Fun Cup

Met de onverwachts verlengde winterstop is er tijd genoeg om te kijken en genieten van het leven. Of alsnog keihard racen, zeker als je Max Verstappen heet. Met zijn virtuele raceploeg Team Redline ging hij de strijd aan in de Team Redline Pro Fun Cup van Adrenaline Control. In deze race deden ook Formule E-rijders Stoffel Vandoorne en Antonio Felix Da Costa mee, evenals Nicki Thimm en nog vele anderen.

Verstappen volgas over Daytona

In deze race ging het om de lol en niet om de overwinning. Dat zal elk verliezend team tenminste zeggen voor de camera. Verschillende simracers kwamen in actie op iRacing, in een gelijk veld met Porsches op het Amerikaanse circuit van Daytona.

De coureurs kregen geen tijd om zich uitgebreid voor te bereiden, zoals normaal gesproken het geval is. In totaal kregen ze één uur om een gevoel te ontwikkelen voor de baan en de auto. De kwalificatie duurde tien minuten en daarna mochten ze meteen racen.

Norris wint race één, Verstappen race twee

Er werden in totaal twee races verreden. Verstappen begon de eerste race vanaf P2, maar wist die niet om te buigen in overwinning. Dit kwam mede door een crash met Lando Norris. De Brit tikte hem van achteren aan, waarna de Nederlander in de vangrail belandde. P1 voor Norris, P13 voor Verstappen.

De tweede race startte de McLaren-coureur vanaf pole position. Verstappen startte deze race vanaf de tweede plek, Benecke, die tijdens de eerste race al mee vocht voor de overwinning, begon op P3. Door een spin viel Norris halverwege de race uit, de strijd ging verder tussen Verstappen en Benecke. Na een bloedstollende eindfase wist de Red Bull-coureur de overwinning te behalen tijdens de tweede simrace. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Volg hier de Team Redline Pro Fun Cup live

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws