Ecclestone: 'Hamilton kan ik moeilijk beter noemen dan hem' Formule 1
Formule 1

Ecclestone: 'Hamilton kan ik moeilijk beter noemen dan hem'

Ecclestone: 'Hamilton kan ik moeilijk beter noemen dan hem'

Het is lastig om echt een beste rijder aller tijden aan te wijzen, maar Daily Mail heeft Bernie Ecclestone toch geprobeerd zo ver te krijgen. Het antwoord van de 89-jarige Brit is op zijn minst verrassend. De categorie beslaat normaal gesproken namen zoals Juan Manuel Fangio, Ayrton Senna of Michael Schumacher, maar volgens Ecclestone halen deze persoonlijkheden het niet bij Alain Prost.

De Fransman haalde maar liefst vier kampioenschappen binnen tussen 1985 en 1993, slechts één minder dan de legendarische Juan-Manuel Fangio. Het duurde tot 2001 voordat Michael Schumacher langszij kwam. Dat geeft kwaliteit aan, volgens Ecclestone. 'Hij had nooit veel steun van het team. Ze kregen toen ook weinig hulp van de pitmuur.'

'De lichten gingen uit, en dan was hij op zichzelf aangewezen. Hij moest de banden en remmen zelf in de gaten houden, en hij was waanzinnig snel. Bijna won hij twee andere kampioenschappen.' Deze zes titels zouden hem meer eer hebben bewezen dan zijn huidige vier, meent Ecclestone.

Ecclestone: 'Hamilton is erg goed, in de top vijf'

Ecclestone heeft Nelson Piquet ook hoog aangeschreven staan: 'Hij deed het goed in een auto die gewoon okee was. Stirling Moss hoort ook in de top vier, en Fangio leverde resultaten af.' Lewis Hamilton is een opvallende afwezige in dat lijstje. 'Lewis is erg goed, top vier of top vijf. Maar het is moeilijk te zeggen dat deze jongen beter is dan die-en-die,' aldus de oud-F1-eigenaar. 'Hij heeft het beste materiaal en het beste team.' Het beste van alles.

'Als ik Lewis was, zou ik bij Mercedes blijven. Hij is op zijn gemak daar, en hij leidt het. Hij heeft de man aan zijn kant die de lampen aan en uit doet, Toto Wolff. Bij Ferrari zou het niet werken. Zij zijn Italianen. Hij zou dan echt de taal moeten leren zodat hij weet wat ze achter zijn rug om zouden zeggen, om te beginnen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws